Ko z žlico zajameš vse te različne okuse, brbončice kar obnemijo: toliko različnih tekstur, okusov in plasti, da ne moreš ne imeti rad svojega zajtrka. Možnih je milijon kombinacij, danes predstavljam eno izmed svojih najljubših – čokolada-banana. Dolgoletna klasika, ki kljub svoji opevani tradiciji nikoli ne razočara.
Sestavine za 4 kozarčke
- 50 g čijinih semen
- 300 ml mleka po izbiri
- 3 velike banane
- 2 JŽ (jušni žlici) medu
- 3 JŽ kakava v prahu
- 1 ČŽ (čajna žlička) mletega cimeta
- 1/2 ČŽ vaniljeve arome
- 3 velike JŽ jabolčne čežane
- 400 g navadnega čvrstega jogurta (skyr, grški …)
- nekaj žlic najljubših kosmičev ali granole
- sveže banane za dekoracijo
Priprava
1. Čijina semena in mleko premešamo in pustimo počivati 20 minut ali čez noč, da semena vsrkajo tekočino.
2. Vse preostale sestavine razen jogurta zmiksamo v gladko pasto.
3. Ko želimo pripraviti kozarček, izmenjaje nalagamo plasti – kosmiče, čijina semena, bananino-kakavovo plast, jogurt, sveže sadje … Po želji lahko dodamo tudi žličko arašidovega masla.
NAMIG
Sestavine v hladilniku počakajo do 3 dni, zato si jih lahko napravimo na zalogo.