Popečen ovčji sir z zelenjavo
... in druge hitre jedi iz pečice.

Popečen ovčji sir z zelenjavo
Za 2 osebi
Priprava: 10 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 2 srednje veliki čebuli * 4 srednje veliki paradižniki (300 g) * sol * poper * 250 g ovčjega sira iz slanice * 4 žlice oljčnega olja * 3 vejice peteršilja.
Priprava: Pečico segrejemo na 240 stopinj. Čebulo olupimo in narežemo na tanke obročke. Paradižnike narežemo na rezine. V dva manjša ognjevarna modela zložimo menjaje čebulo in paradižnike. Uporabimo pa lahko tudi en sam model, velik približno 20 x 15 cm. Zelenjavo rahlo solimo in popramo. Odcedimo ovčji sir, ga razdelimo na 2 dela in damo na zelenjavo. Pokapljamo z oljčnim oljem. Postavimo na srednjo rešetko v vročo pečico in pečemo od 15 do 20 minut, da je sir zlato rjavo opečen. Potresemo s sesekljanim peteršiljem. Ponudimo vroče.
Nasvet: Popečen sir lahko obložimo tudi z olivami in v olje vloženimi suhimi paradižniki. Ko izbiramo olive, moramo vedeti, da so zelene olive obrane, preden dozorijo, zato bolj grenijo. Črne olive pa vlagajo, ko so že dozorele, zato so bolj blagega okusa.
Ostale recepte za jedi iz pečice, kot so hitri narastek iz rezancev, zapečena cvetača, postrvi iz pečice, gratinirani puranovi zrezki in drugi, boste našli v reviji Zarja št.14, 5.4. 2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se