Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Popečen ovčji sir z zelenjavo


K. K.
5. 4. 2016, 09.12
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

... in druge hitre jedi iz pečice.

k_popecen_ovcji_sir.jpg

Popečen ovčji sir z zelenjavo

Za 2 osebi

Priprava: 10 minut

Pečenje: 20 minut

Sestavine: 2 srednje veliki čebuli * 4 srednje veliki paradižniki (300 g) * sol * poper * 250 g ovčjega sira iz slanice * 4 žlice oljčnega olja * 3 vejice peteršilja.

Priprava: Pečico segrejemo na 240 stopinj. Čebulo olupimo in narežemo na tanke obročke. Paradižnike narežemo na rezine. V dva manjša ognjevarna modela zložimo menjaje čebulo in paradižnike. Uporabimo pa lahko tudi en sam model, velik približno 20 x 15 cm. Zelenjavo rahlo solimo in popramo. Odcedimo ovčji sir, ga razdelimo na 2 dela in damo na zelenjavo. Pokapljamo z oljčnim oljem. Postavimo na srednjo rešetko v vročo pečico in pečemo od 15 do 20 minut, da je sir zlato rjavo opečen. Potresemo s sesekljanim peteršiljem. Ponudimo vroče.

Nasvet: Popečen sir lahko obložimo tudi z olivami in v olje vloženimi suhimi paradižniki. Ko izbiramo olive, moramo vedeti, da so zelene olive obrane, preden dozorijo, zato bolj grenijo. Črne olive pa vlagajo, ko so že dozorele,  zato so bolj blagega okusa.

Ostale recepte za jedi iz pečice, kot so hitri narastek iz rezancev, zapečena cvetača, postrvi iz pečice, gratinirani puranovi zrezki in drugi, boste našli v reviji Zarja št.14, 5.4. 2016

sun-bright

Trenutno

7 °C

Jasno

ponedeljek, 12. 5

Deževno

9 / 18 °C cloud-rain

torek, 13. 5

Delno oblačno

8 / 17 °C cloud-sun

sreda, 14. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.