Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Napol kremna gobova juha


Jana
4. 8. 2009, 13.52
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Gobe so slastna popestritev poletne in jesenske kuhinje.

Napol  kremna gobova juha

(za 4 osebe)

Sestavine: 500 g gob + 500 g krompirja + 3 korenčki + 2 žlici olja + 2 srednje veliki čebuli + 2 stroka česna + 2 lovorova lista + šopek peteršilja + šopek zelene + žlička jušne osnove (goveje ali gobove) + sol + poper + 3 žlice smetane za kuhanje.

Priprava: na olju prepražimo čebulo. Dodamo na lističe narezane gobe in jih pražimo najmanj 20 minut. Polovico krompirja in polovico korenja narežemo na kocke ter vse skupaj prelijemo z zavreto vodo. Dodamo lovorov list, sesekljan česen in zeleno.
V drugi posodi skuhamo preostali krompir in korenje, namenjena zgostitvi namesto moke. Ko sta skuhana, ne odlijemo vode, ampak zmeljemo s paličnim mešalnikom. Gostilo zlijemo v prvo posodo.
Potem ko juha vre najmanj eno uro, dodamo jušno osnovo, sol, poper in peteršilj ter kuhamo še pet minut. Tik pred serviranjem v juho zamešamo smetano.

Nasvet: h gobovi juhi zelo prijajo ajdovi žganci z ocvirki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.