Ocvrte ananasove rezine
Sočni, sladko-kiselkasti sadež, je izvrsten za pripravo sladic.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Cvrenje: 15 minut
Sestavine: 1 ananas * 150 g moke * 2 jajci * ščep soli * 2,5 dl mleka * 1 žlica vanilina * 500 g maščobe za cvrenje * 200 g goste kisle smetane (creme fraiche) * 6 dl jajčnega likerja.
Priprava: Zmešamo mleko, moko, jajci in vanilin, da dobimo gladko testo kot za palačinke. Pustimo ga počivati 30 minut. Ananas olupimo, narežemo na prečne rezine, iz rezin pa izrežemo trd stržen, da dobimo ananasove kolobarje. V fritezi segrejemo maščobo za cvrenje na 180 stopinj. Premešamo testo. Po porcijah pomakamo kolobarje ananasa v testo in damo v vročo maščobo. Kolobarje zlato ocvremo z obeh strani. Nato jih poberemo iz maščobe, damo na krožnik, prekrit s papirnato brisačo, in hranimo na toplem v pečici, ogreti na 50 stopinj. Ko so vsi kolobarji ocvrti, zmešamo kislo smetano in jajčni liker. Ponudimo k ananasu.
Nasvet: Kadar smo v stiski s časom ali nimamo pri roki svežega ananasa, pripravimo sladico iz vloženega. Kolobarje iz konzerve dobro odcedimo, namočimo v testo in ocvremo..
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se