Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrte ananasove rezine


Jana
14. 9. 2009, 10.51
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sočni, sladko-kiselkasti sadež, je izvrsten za pripravo sladic.

Ocvrte ananasove rezine

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Cvrenje: 15 minut

 

Sestavine: 1 ananas * 150 g moke * 2 jajci * ščep soli * 2,5 dl mleka * 1 žlica vanilina * 500 g maščobe za cvrenje * 200 g goste kisle smetane (creme fraiche) * 6 dl jajčnega likerja.

Priprava: Zmešamo mleko, moko, jajci in vanilin, da dobimo gladko testo kot za palačinke. Pustimo ga počivati 30 minut. Ananas olupimo, narežemo na prečne rezine, iz rezin pa izrežemo trd stržen, da dobimo ananasove kolobarje. V fritezi segrejemo maščobo za cvrenje na 180 stopinj. Premešamo testo. Po porcijah pomakamo kolobarje ananasa v testo in damo v vročo maščobo. Kolobarje zlato ocvremo z obeh strani. Nato jih poberemo iz maščobe, damo na krožnik, prekrit s papirnato brisačo, in hranimo na toplem v pečici, ogreti na 50 stopinj. Ko so vsi kolobarji ocvrti, zmešamo kislo smetano in jajčni liker. Ponudimo k ananasu.

Nasvet: Kadar smo v stiski s časom ali nimamo pri roki svežega ananasa, pripravimo sladico iz vloženega. Kolobarje iz konzerve dobro odcedimo, namočimo v testo in ocvremo..

sun-bright

Trenutno

7 °C

Jasno

ponedeljek, 12. 5

Deževno

9 / 18 °C cloud-rain

torek, 13. 5

Delno oblačno

8 / 17 °C cloud-sun

sreda, 14. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.