Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine: 1 dl paradižnikovega kečapa * 50 ml akacijevega medu * 5 žlic limoninega soka * 1 žlica sojine omake * 1 žlica začimbne mešanice sambal oelek (po želji) * 2 žlici sončničnega olja * 1 strok česna * 1 kg piščančjih perutničk * sol * poper.
Priprava: Zmešamo marinado iz kečapa, medu, limoninega soka, sojine omake, začimbne mešanice sambal oelek in olja. Dodamo olupljeni, strti strok česna. Perutničke oplaknemo, osušimo, natremo z mešanico soli in popra ter damo v plastično vrečko. Prilijemo dve tretjini marinade, ki naj prekrije perutničke. Vrečko damo v skledo in pustimo perutničke stati na hladnem najmanj 6 ur. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Perutničke zložimo na rešetko v pečici, pod rešetko pa podstavimo pekač. Perutničke pečemo od 30 do 35 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in večkrat premažemo s preostalo marinado. Teknejo vroče, pa tudi ohlajene.