Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantne perutničke


Jana
11. 1. 2011, 13.10
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za dober okus je najpomembnejša marinada!

Pikantne perutničke

Za 4 osebe


Priprava: 15 minut
Pečenje: 30 minut

Sestavine: 1 dl paradižnikovega kečapa * 50 ml akacijevega medu * 5 žlic limoninega soka * 1 žlica sojine omake * 1 žlica začimbne mešanice sambal oelek (po želji) * 2 žlici sončničnega olja * 1 strok česna * 1 kg piščančjih perutničk * sol * poper.

Priprava:  Zmešamo marinado iz kečapa, medu, limoninega soka, sojine omake, začimbne mešanice sambal oelek in olja. Dodamo olupljeni, strti strok česna. Perutničke oplaknemo, osušimo, natremo z mešanico soli in popra ter damo v plastično vrečko. Prilijemo dve tretjini marinade, ki naj prekrije perutničke. Vrečko damo v skledo in pustimo perutničke stati na hladnem najmanj 6 ur. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Perutničke zložimo na rešetko v pečici, pod rešetko pa podstavimo pekač. Perutničke pečemo od 30 do 35 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in večkrat premažemo s preostalo marinado. Teknejo vroče, pa tudi ohlajene.

cloud

Trenutno

8 °C

Oblačno

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

ponedeljek, 12. 5

Deževno

9 / 17 °C cloud-rain

torek, 13. 5

Delno oblačno

8 / 18 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.