Nasveti

Ješprenjeva solata

Jana
17. 2. 2012, 13.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sestavine: 80 g ješprenja + 8 oliv + 3 velike žlice koruze + 50 g sveže paprike +1 pločevinka tune v oljčnem olju + sol, poper, tabasko.


Za skledico: 1 list vlečenega testa.

Priprava: kuhamo ješprenj (ki smo ga čez noč namočili v vodi) približno 45 minut, ga odcedimo in damo v skledo. Dodamo na kocke narezano papriko in olive, koruzo in tuno skupaj z oljem. Solimo, popramo in začinimo s tabaskom. Postavimo v hladilnik.
Priprava sklede: vlečeno testo razporedimo v primerno pomaščeno posodo ter pečemo 5 minut na 180 stopinj Celzija, da se zapeče in dobi primerno obliko.
Ohlajeno ješprenjevo solato postrežemo v skledi iz vlečenega testa.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih