Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ješprenjeva solata


Jana
17. 2. 2012, 13.21
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sestavine: 80 g ješprenja + 8 oliv + 3 velike žlice koruze + 50 g sveže paprike +1 pločevinka tune v oljčnem olju + sol, poper, tabasko.

Ješprenjeva solata

Za skledico: 1 list vlečenega testa.

Priprava: kuhamo ješprenj (ki smo ga čez noč namočili v vodi) približno 45 minut, ga odcedimo in damo v skledo. Dodamo na kocke narezano papriko in olive, koruzo in tuno skupaj z oljem. Solimo, popramo in začinimo s tabaskom. Postavimo v hladilnik.
Priprava sklede: vlečeno testo razporedimo v primerno pomaščeno posodo ter pečemo 5 minut na 180 stopinj Celzija, da se zapeče in dobi primerno obliko.
Ohlajeno ješprenjevo solato postrežemo v skledi iz vlečenega testa.

sun-bright

Trenutno

10 °C

Jasno

sobota, 3. 5

Delno oblačno

12 / 25 °C cloud-sun

nedelja, 4. 5

Delno oblačno

13 / 22 °C cloud-sun

ponedeljek, 5. 5

Deževno

12 / 17 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.