Fižolova baklava
Ponekod po svetu, na primer na Japonskem, so fižolove sladice prava specialiteta. Izbrskali smo recept iz naših starih kuharskih bukev.

Priprava: 45 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine (za pekač v velikosti pečice): 1 kg orehov * 1 kg sladkorja * 1 l olja * 300 g fižola * 1 jajce * 1 l vode * 1 limona * vlečeno testo (domače ali 2 zavitka pripravljenega testa).
Priprava: V namaščen pekač položimo plast testa in ga premažemo z oljem, nato dodamo pretlačen fižol. Potresemo ga s pestjo sladkorja ter pestjo mletih in sesekljanih orehov. V vsako drugo plast damo nekaj več orehov. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Na koncu dodamo plast testa, ki jo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Baklavo še pred pečenjem razrežemo na trikotnike. Preostalo olje segrejemo do vrelišča, polijemo po baklavi in pečemo v pečici 20 minut pri 180 stopinjah Celzija. Nato jo prelijemo še s toplo mešanico vode, preostalega sladkorja in limone. Čez noč pustimo baklavo na hladnem in jo postrežemo, ko se okusi dobro prepojijo.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se