© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Banana s sladoledom (banana split)


Jana
5. 5. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprosto in slastno.

banana split škorpijon
arhiv svet 24
banana split škorpijon

Za 2 osebi


Priprava: 15 minut

Sestavine: 40 g temne čokolade s pomarančo * 250 ml sladke smetane * 2 žlici listasto narezanih mandljev * 2 zreli banani * 4 kepice sladoleda (vanilja, čokolada).

Priprava: Čokolado na grobo sesekljamo in damo s 50 ml sladke smetane v kozico. Pristavimo in počasi segrevamo, da se čokolada stali. Odstavimo in ohladimo, da je smetana mlačna. V teflonski ponvi brez maščobe zlato prepražimo listasto narezane mandlje. Pretresemo jih na krožnik in pustimo, da se ohladijo. Stepemo 200 ml sladke smetane. Banani olupimo in podolžno prepolovimo. Na vsakega od dveh krožnikov damo dve polovici banane, da nastane čolniček. Med polovici čolnička nabrizgamo kupčke stepene sladke smetane. Vmes posadimo po 2 kepici sladoleda. Pokapljamo s čokoladnim prelivom in potresemo z mandljevimi lističi.

Nasvet: Za čokoladni preliv lahko uporabimo tudi kako drugo čokolado, na primer takšno z okusom poprove mete. Čokoladni preliv lahko pripravimo tudi v mikrovalovni pečici, pri 450 W segrevamo čokolado in smetano od 30 do 40 sekund.

Več v Jani št. 9/ 2012


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.