Zaposlitev / stran 137

1630593269_cg_solanje_na_domu_1.jpg

Starši izpisujejo otroke iz šol, se povezujejo in najemajo inštruktorje

Število otrok, ki se šolajo na domu, se iz leta v leto povečuje. V šolskem letu 2018/2019 se je v podravski regiji na domu izobraževalo 42 učencev, v lanskem pa že 135. Podatki za prihajajoče šolsko leto bodo znani po 10. septembru, saj se starši za šolanje na domu odločajo do 31. avgusta. Pričakovati je, da bodo v letošnjem šolskem letu številke še višje. Število otrok, ki se bodo izobraževali doma, je namreč po posameznih šolah Spodnjega Podravja še višje, kot je bilo v lanskem letu.

Estera Korošec
2. 9. 2021, 21.33
1630593346_img_20210902_100239.jpg

Program Mepi za bolj odgovorne in samostojne mlade

Pred sobotno slovesno podelitvijo zlatih priznanj Mepi, ki jih bo na Starem gradu prejelo 153 mladih iz različnih krajev Slovenije, so predstavniki Zavoda Mepi in partnerskih organizacij danes predstavili ta vse bolj uveljavljen mednarodni program za mlade med 14. in 24. letom starosti. Vanj je letos v Sloveniji vključenih 1.300 mladih. Predstavitev programa je bila pred Gimnazijo Celje – Center, ki kot ena od devetih celjskih šol že nekaj let uspešno sodeluje v tem programu.

Tatjana Cvirn
2. 9. 2021, 14.35
1630331623_me-kmetica.jpg

Podravje: Velika večina kmetic še vedno brez vseh socialnih pravic

Kmetovanje velja za tradicionalno moško stvar, čeprav je jasno, da je na kmetiji še kako potrebna ženska roka. Kljub temu so kmetice še vedno (pre)pogosto pozabljene in odrinjene na rob, ne soodločajo pri vodenju domačega podjetja, kar kmetija v bistvu je, redke so socialno zavarovane in nimajo lastnih prihodkov.

Senka Dreu
31. 8. 2021, 21.53
1630328426_cg_stanje_v_gostinstvu.jpg

Posledice koronakrize: če želite delati v gostinstvu, lahko izbirate delodajalca

Napovedi, da bo koronakriza spremenila razmerja in trende na trgu dela, so se uresničile. Dolgotrajnost ukrepov se zlasti pozna v gostinstvu, saj so mnogi, ki so delali v tej panogi, v času zaprtja poiskali druge službe. Nazaj v gostinstvo ne želijo. Zdaj delo natakarjev, kuharjev, dostavljavcev itn. marsikje povečini opravlja priložnostni kader, kar se pogosto kaže v padcu kakovosti storitev. Kako težko je najti dobrega delavca, kažejo izkušnje mnogih gostincev, ki že mesece objavljajo oglase s ponudbami za delo, pa primernega – izkušenega in prijaznega – kadra kar ni.

Dženana Kmetec
30. 8. 2021, 21.58

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.