Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veselje ob težko pričakovanem odprtju teras in vrtov gostinskih lokalov


Robert Gorjanc
24. 4. 2021, 10.18
Posodobljeno
10:39
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Po zadnjih vladnih odločitvah, ko se je občutno izboljšala epidemiološka slika, so tudi gostinci v savinjski regiji v skladu z oranžnim načrtom sproščanja lahko po skoraj osmih mesecih odprli vrtove in terase svojih restavracij in kavarn. Današnji lep sončen dan je bil kot naročen za odprtje, kar se je pokazalo tudi v središču Celja, kjer je bilo sobotno dopoldne nadvse živahno. Utrip smo zabeležili v objektivu našega fotoreporterja.  

1619259515_terase_lokalov_006.jpg
Arhiv NTRC

Med gostinci je bilo zato seveda čutiti veliko zadovoljstvo, da po tako dolgem času spet lahko opravljajo svojo poklic vsaj približno tako, kot so ga vajeni in da je panoga gostinstva začela pot vračanja v stare tirnice. Nadvse zadovoljni so seveda tudi obiskovalci, da končno lahko na običajen način spijejo kavico, tudi kaj pojedo, v miru posedijo in si privoščijo nekaj sproščenih trenutkov.

Vnovična strežba hrane in pijače na terasah in vrtovih gostinskih lokalov je glede na vladni odlok dovoljena ob posebnih pogojih in upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni covid-19.

Gostinci so tako v minulih dneh morali pripraviti terase in vrtove tako, da je razdalja med mizami tri metre, med stoli meter in pol, za mizo pa lahko sedijo največ štiri osebe. Delavci v gostinstvu, razen prebolevnikov, se morajo tudi enkrat tedensko testirati. 

Z doseganjem pogojev oranžnega načrta sproščanja, so danes vrtove in terase gostinskih obratov odprli še v osmi statističnih regijah, v treh pa je v skladu z rumenim načrtom sproščanja dovoljena strežba tudi v notranjih prostorih lokalov, a morajo zato gostje imeti negativen test na okužbo s koronavirusom. 

Foto: SHERPA


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.