Namesto vinarja postal pivovar
Matej Skoliber je svoje prvo pivo zvaril leta 2010 s prijatelji med študijem živilske tehnologije v Ljubljani. Kmalu je začel razmišljati o resnejšem varjenju piva, ki pa je bilo seveda še daleč od kakšnega profesionalizma, pa vendar zelo podobno številnim zgodbam o uspehu, ki so se začele v domači garaži.

Tam je alfa za kuhanje služila tudi za pivo, diplomant enologije pa je vinarstvu obrnil hrbet in ugotovil, da je njegova poslovna pot v pivovarstvu. S svojim svetlim lagerjem, ki ga je poimenoval Skolibeer, je kmalu osvojil brbončice ljubiteljev piva, pridružil se mu je še temni lager Black Bull, blagovna znamka pa je postala prepoznavna po svojem značilnem logotipu z bikovo glavo.
Lani se je odločil za velik korak naprej, in sicer za postavitev pravega pivovarskega in destilarskega kompleksa, ki se razprostira na kar 550 kvadratnih metrih. »Obnovili smo stari hlev in v njem uredili proizvodni del, dodali pa prizidek, v katerem je tako imenovani Tap room, ki je degustacijski prostor s točilnico in trgovina obenem.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se