© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 64

smrčanje

Način smrčanja ni naključje

Mrzlo obdobje je že tu, dnevi so krajši in noči bodo še daljše, kar seveda pomeni, da bomo več pod odejami. In ko se toplemu objemu postelje prepustimo, se tudi sprostimo … ter zasmrčimo.

Neja Kralj
18. 10. 2023, 15.31
pexels-elina-sazonova-1850595-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Od grozdja do vina

Slovenci smo z vinom močno povezani, je del naše in tudi krščanske tradicije. Vino ni le pijača, ki vsebuje alkohol 'in po žilah kri požene', je tudi skoraj obvezen spremljevalec jedi na mizi, prijateljskega klepeta, uživanja in spremljevalec ob vseh vrstah sproščanja.

Povzeto po: Andreja Brglez, Leon Beton: Jedi z navdihom s priporočenimi vini, založba Dedal d.o.o.
18. 10. 2023
meringe-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Ljubke meringe

Naj bo mraz ali vroč dan, snežne kuclje, vrhove in kepe najraje raziskujemo tam, kjer nam gre to najbolje od rok – v kuhinji.

Barbara Slivnik
16. 10. 2023

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.