Ta sočna sladica je popolna poletna alternativa pitam in piškotom
Če iščete lahek in hitro pripravljen spomladanski ali poletni posladek, je francoski clafoutis s češnjami popolna izbira.

Gre za rustikalno sladico, ki združuje preprostost testa za palačinke in bogastvo svežega sadja v mehki, kremasti teksturi, ki se speče do zlatorumene popolnosti.
Kaj je clafoutis?
Clafoutis (izgovorjeno: klafuti) izhaja iz francoske regije Limousin in tradicionalno vključuje sveže češnje, prelito z zmesjo iz jajc, mleka, moke in sladkorja, ki se speče v pečici. Čeprav je danes priljubljen tudi z drugim sadjem (borovnice, slive, marelice ...), je prav češnjeva različica tista "prava" – in še posebej okusna, če uporabite nežno kiselkaste sveže češnje.

Zakaj je clafoutis poseben?
-
Enostavna priprava – brez zapletenega testa ali plastenja.
-
Dostopne sestavine – jajca, moka, mleko in sladkor imamo običajno že doma.
-
Prefinjen okus – vanilja, malo češnjevega žganja in rahlo kislo sadje ustvarijo pravo ravnovesje.
-
Zlata skorjica, mehka sredica – med peko clafoutis lepo naraste, se rahlo zapeče na vrhu, notranjost pa ostane nežno kremasta.

Namig za popolno sladico
Clafoutis postrezite še topel, najbolje s kepico vaniljevega sladoleda, rahlo sladkano smetano ali kar samega – ravno dovolj sladek je, da bo zadovoljil vse ljubitelje klasičnih in nežno sadnih sladic.
Preprost recept za pripravo domačega clafoutisa
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se