© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 370

stop znak promet

Tedenski horoskop: Tako ne gre več naprej

Če smo v letu 2014 nekako do konca upali, da bo šlo drugače in da se bo krivulja obrnila na bolje, potem pa si vsaj za praznike privoščili malo oddiha ne le od dela in napetosti, ampak tudi od pričakovanj in razočaranj, bomo že kar v začetku januarja mnogi sklenili, da tako ne more več iti naprej.

Bern Jurečič
4. 1. 2015, 09.07
koline-pestrost-slovenskih-klobas-1-100_1115x560_acf_cropped.jpg

Koline

Zimski meseci so čas kolin in okusnih tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih povezujemo s kolinami. Ker koline obsegajo številne mesne izdelke, se tokrat posvečamo raznolikim slovenskim klobasam. V množici industrijsko pridelanih klobas z vsega sveta, dostopnih na vsakem koraku, vse pogosteje iščemo dobre domače mesne izdelke in prave slovenske klobase, za katere se moramo včasih kar dobro potruditi, če jih želimo vključiti v našo »kmečko pojedino«. Morda pa nekaterih slovenskih tradicionalnih klobas sploh še ne poznamo – v posameznih slovenskih pokrajinah najdemo pravo pestrost lokalnih receptov in okusov kolin.

viš. pred. mag. Marlena Skvarča
1. 1. 2015
uvodna

Tedenski horoskop: kakršen začetek, takšen konec

Kakršno je bilo leto, takšen bo tudi njegov konec – veliko energije v zraku, a med njo precej več napetosti in živčnosti, kot bi bilo treba ali kot bi bilo dobro za zadnje dni v letu. Ali bo »po novem letu bolje«, je težko reči, utegne se zgoditi, da se bosta položaj in vzdušje nadaljevala še nekako tri mesece, tako da ne pričakujmo preveč; vsaj razočarani ne bomo.

N.N.
28. 12. 2014, 08.04
Horoskop bern.jpg

Horoskop sobota

Če verjamete ali ne, v vsakem primeru je bolje biti vsaj malo pripravljen. Preberite današnji horoskop!

R.T.
20. 12. 2014, 07.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.