© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 353

nebo, zvezde

Slovenski astrologi napovedujejo: Kaj nas čaka v letu 2016?

Pravijo, da astrologija predstavlja, kaj se lahko zgodi, astrolog pa mora to prevesti v najbolj smiseln možen potek dogodkov. Kaj nas torej čaka in kaj lahko naredimo, da bo leto 2016 za nas dobro, nam je razložilo več slovenskih astrologov.

Lara Jelen, Edita Žugelj, Lidija Jež/revija Zarja
6. 1. 2016, 13.00
katero-pivo-izbrati-pozimi-100_1115x560_acf_cropped.jpg
Kulinarika · Oglas

Katero pivo izbrati pozimi in kakšna hrana gre zraven

Zima. Hladni dnevi, še hladnejši večeri in noči. Kaj je boljšega kot posedanje na toplem, s kakavom v roki? Posedanje na toplem, z dobrim pivom v roki. S pivovarskega vidika ta letni čas zaznamujejo stili piva, ki se v toplejših mesecih skrivajo nekje v ozadju za tistimi bolj pitnimi in osvežilnimi zvarki. »Zimske« stile lahko na grobo opišemo kot piva polnega, bogatega telesa, večinoma temnejša, nekatera tudi začinjena s sezonskimi začimbami. Poznamo jih tudi pod nazivom »winter warmers« (zimski »grelci«), saj imajo nekoliko višjo alkoholno stopnjo. / Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

1. 1. 2016
Alta-Badia_Norbert-Niederkofler_by-Freddy-Planinschek_1115x560_acf_cropped_1115x560_acf_cropped.jpg

Alta Badia: mišelinke na snegu

Snega ni bilo, smuka pa je bila odlična! Toda čeprav je bila smuka odlična, smo predvsem jedli … Vam je že kdaj uspelo v pol dneva preizkusiti osem chefov s sedmimi Michelinovimi zvezdicami? Pozimi 2016 smo imeli priložnost v Alta Badii na 14 ütiah (kočah) okusiti kar 15 mišelink! Pa še snega je bilo dovolj.

Uroš Mencinger
1. 1. 2016

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.