
Kulinarika / stran 206

Borut Pahor - reorganizacija zaradi službe in zdravja
★★★ REVIJA NOVA ★★★ Astro portret energijske raziskovalke in astrologinje Andreje Novak ★★★ REVIJA NOVA ★★★

Horoskop za petek, 27. marca
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za petek?
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Ljudje težko razumejo resno plat tega znamenja
Se prepoznate v tem opisu znamenja horoskopa?

Horoskop za četrtek, 26. marca
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za četrtek?
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Horoskop za sredo, 25. marca
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Horoskop za torek, 24. marca
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za torek?
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Pirhi: najboljši nasveti za barvanje
Ni velike noči brez pirhov! Da bodo jajčka popolno pobarvana in učinek barve najboljši, smo pripravili nekaj nasvetov.

Klasični zrezki
Najbolj znamenit in priljubljen je dunajski, ki ga Dunajčani jemljejo zelo resno in natančno vedo, kakšen morati biti: telečji, paniran v moki, jajcu in drobtinicah, ocvrt tako, da se panada lepo napihne, in postrežen s krompirjevo solato ali maslenim peteršiljevim krompirjem. Potem je tu še pariški, ki je povaljan samo v moki in jajcu, pa milanski, ljubljanski, zagrebški, Holstein, lovski in ciganski … Seznam klasičnih receptov za zrezke je brez konca, nekaj jih objavljamo na naslednjih straneh, še bolj kot pristnost pa je pomembno, da izberemo primerno meso in ga pripravimo tako, da so zrezki res mehki, sočni in okusni.

Nasveti za pripravo paniranih zrezkov
Zbrali smo najpomembnejše nasvete za pripravo ocvrtih zrezkov.

Nasveti za pripravo naravnih zrezkov
Zbrali smo najpomembnejše dejavnike, ki vplivajo na končni rezultat peke naravnih zrezkov.

Tedenski horoskop: Ljubezen bo v zraku
Ne nasedajte provokacijam okolja in si dovolite začutiti nove energije lune, ki bodo ta teden okrepile vašo življenjsko energijo in vas povezale z naravo in globino lastnega čutenja bolj kot kdajkoli prej.

Tedenski horoskop: napočil je čas za nova poglavja
Ne nasedajte provokacijam okolja in si dovolite začutiti nove energije lune, ki bodo ta teden okrepile vašo življenjsko energijo in vas povezale z naravo in globino lastnega čutenja bolj kot kdajkoli prej.

Horoskop za ponedeljek, 23. marca
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za ponedeljek?
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Vrste testenin
Le kdo ne ljubi testenin! Tako okusne, hranljive in priročne so, pa toliko kulinaričnih možnosti ponujajo – lahko so zelo skromne, recimo samo s česnom, oljem in feferončkom, ali pa prav luksuzne – z jastogom, tartufi ali drugimi dragocenimi sestavinami. In vse vmes, saj se odlično združijo praktično z vsemi vrstami zelenjave, ribami in morskimi sadeži, mesom in mesninami, mlečnimi izdelki … Ko odkrijemo še, katere vrste in oblike testenin se ujemajo z različnimi omakami, dosežemo kulinarične višave.

Sous vide tudi doma
≫Brez zraka≪ se sliši tako vesoljsko in znanstveno, zato nas je v domači kuhariji te modernistične tehnike kar strah. Dejansko pa se je z njo kuhanje sploh začelo. Zelo podoben princip je uporabljal že pračlovek! In jutri ga boste tudi vi!