© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 204

dmitry-tulupov-htm3AoUb5dU-unsplash-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Divje zeleno

Na naših vrtovih je ta čas še precej pusto, le kakšna rabarbara se je opogumila in dela družbo zelenjavi, ki je prezimila. V gozdovih in na travnikih pa narava piše povsem drugačno zgodbo: vse že zeleni in marsikaj je tudi za na krožnik. Regrat ljubitelji nabirajo skoraj vse leto, a je zdaj, ves mlad, najboljši, čemaž nas v gozd privabi z omamnim vonjem po česnu, divji beluši so veliko bolj aromatični kot gojeni, prav pa je, da se spomnimo tudi na koprive, ki so prava super zelenjava, in na hmelj, ki ni samo za pivo in kvas …

Katja Jenčič
9. 4. 2020
Kozorog

Horoskop: Sprostite se

Ne sprejemajte več bremen drugih, še posebej, če že dolgo niso več del vašega življenja.

Andreja Novak / Dobra karma
7. 4. 2020, 06.25
Zdravko-Kramar_1115x560_acf_cropped.jpg

Zdravko Kramar

Kemija med Zdravkom Kramarjem in beluši obstaja samo v prenesenem pomenu. Pri gojenju te zelenjave namreč ne uporablja prav nobenih umetnih gnojil in drugih kemijskih pripravkov, pa čeprav je sam sicer doktor kemijskih znanosti in vodja dejavnosti protieksplozijske zaščite na Slovenskem institutu za kakovost in meroslovje (SIQ Ljubljana). Z zelenimi poganjki se je začel ukvarjati že pred več kot četrt stoletja, ko so bili ti še redka delikatesa za boljše restavracije, in njegova ljubezen do obdelovanja zemlje še vedno traja.

Iva Gruden
7. 4. 2020
Domace-ne-chefovske-omake-A_1115x560_acf_cropped.jpg

Domače, ne chefovske omake

Razkrinkajmo mit o visokih omakah, brez katerih ni visoke kuhinje, in začnimo v domači kuhinji končno uporabljati omake tako, da sicer ne bodo chefovske, a bodo zato »le« dobre.

Uroš Mencinger
7. 4. 2020
Velikonocna-sunka-in-kar-od-nje-ostane-scaled-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Velikonočna šunka in kar od nje ostane

Za veliko noč bo seveda na mizi šunka. Verjetno velika. Morda prevelika. Ampak vsekakor slastna, kot se za ta praznik spodobi. In zagotovo je bo nekaj tudi ostalo še za večerjo ali kosilo naslednji dan.

urska
4. 4. 2020

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.