

Čigava je pravzaprav musaka?
Grška, verjetno se strinjate. Mastna in slastna jed iz jajčevcev, mletega mesa in kremaste omake že desetletja kraljuje na menijih številnih grških tavern.


Kis ni le jabolčni, ste že poskusili pivskega?
Kis je nekaj tako vsakdanjega, da se nam zdi, da o njem ni prav veliko povedati. Jabolčnemu in vinskemu se je pred nekaj desetletji na trgovinskih policah pridružil še balzamični kis, to pa je najbrž vse. A resnica je precej drugačna – kis je še ena od fermentacij, ki skriva bogastvo mikroorganizmov in dopušča številne možnosti za ustvarjalnost.


Pomlad na krožniku: regrat, trobentice in čemaž
Velikonočni prazniki so polni dobrot, ki napolnijo naše telo, a ga tudi obremenijo. Narava je sama poskrbela, da je pomlad tudi čas obilice užitnega »zelenja«, ki nevtralizira učinke pretiranih količin maščob, soli, sladkorja in drugih pregreh.


17-letna hči Jennifer Lopez navdušuje v moški obleki
Medtem ko je Jennifer Lopez blestela v klasični hollywoodski eleganci, je njena hči Emme vznemirjala medije s svojim možatim videzom.

Zlata moč regrata v cvetu
Spomladi nabiramo regrat, ki je tradicionalna poslastica v solatah. Ne spreglejte pa tudi rumenih regratovih cvetov, ki so prav tako prava zakladnica zdravilnih sestavin. Preverite, kako jih boste lahko najbolje izkoristili.

Kačji pastirji lahko »pospravijo« sto komarjev dnevno
Kmalu bodo začele prebujati tudi nadležne krvosesne žuželke, med katerimi nam največ preglavic na vrtu povzročajo tigrasti komarji. Le nekaj minut na vrtu in že smo popikani od glave do peta … Vendar pa, ali ste vedeli, da lahko v vrt privabimo leteče bojevnike, ki se nadvse radi sladkajo s celimi pehotami komarjev?

Aleš Bravničar se je družil tudi z misijonarjem Pedrom Opeko
Aleš Bravničar se je na Madagaskarju družil tudi z misijonarjem Pedrom Opeko.

Pasja terapija, ki dela čudeže: prigode iz prve roke
Psi so naši najboljši prijatelji – in v društvu Tačke pomagačke tudi terapevti. Njihova pomoč že leta prinaša veselje in izboljšuje življenja številnim ljudem.

Odlične ideje, kako porabiti ostanke velikonočne šunke
Če vam bo po obilnih prazničnih pogostitvah ostalo še kaj velikonočne šunke, je nikar ne zavrzite. Iz nje namreč lahko pripravite številne okusne jedi, od solat, testenin in prigrizkov pa vse do minešter, kakršno je za nas pripravila Anja Fir.

Tetoviranje ni več le za mlade – starejši prehitevajo mladino
Tetoviranje že dolgo ni le domena mladih. Vedno več starejših si izpolni željo po telesni umetnosti. Prva tetovaža pri 74 letih? Da, tudi to je mogoče!

Molk in skrivnosti: Marinela presenetila z namigom
Če bi vedeli, kako se počuti Marinela, je nikoli več ne bi vprašali, ali do Šime goji simpatije …

Tveganja sončnih elektraren: Ta zemlja ne bo več rodovitna
Agrofotovoltaika prinaša subvencije, a tudi tveganja. Kmetje opozarjajo na nevarnosti – ali bodo pridelki varnejši ali bo zemlja izgubila rodovitnost?

Slavni igralki milijonov ni prineslo le igranje
Uspeh Reese Witherspoon ni le v igralskih honorarjih, temveč tudi v vlaganju v produkcijo, lastno znamko in moč ženskih zgodb v medijih.

Hrvaški otok, ki vas bo navdušil na prvi pogled
Otok Korčula, pogosto imenovan "mini Dubrovnik", je skriti dragulj Jadrana, ki združuje bogato zgodovino, kulturo in naravne lepote ter privablja obiskovalce z vsega sveta.

Tamara Erlah navdušila kot pogumna plesalka ob drogu
Ljubiteljska pekarica je zasebno nekoliko drugačna ženska, kot ste jo spoznali na TV ekranih …

V kozmetiki tudi strupi, ki povzročajo raka in genske mutacije
Povprečna Evropejka si v življenju nanese do 500 kg kozmetike. V njej so snovi, ki lahko zelo škodujejo zdravju.

Raziskovalci sumijo, da ta goba povzroča eno najhujših bolezni
Goba pomladanski hrček, ki jo uživamo tudi pri nas, bi lahko povzročala amiotrofično lateralno sklerozo. Zdravniki so odkrili žariščne točke po vsem svetu.