© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

jabolcni-kis-scaled_1115x560_acf_cropped

Kis ni le jabolčni, ste že poskusili pivskega?

Kis je nekaj tako vsakdanjega, da se nam zdi, da o njem ni prav veliko povedati. Jabolčnemu in vinskemu se je pred nekaj desetletji na trgovinskih policah pridružil še balzamični kis, to pa je najbrž vse. A resnica je precej drugačna – kis je še ena od fermentacij, ki skriva bogastvo mikroorganizmov in dopušča številne možnosti za ustvarjalnost.

regrat-1-scaled_1115x560_acf_cropped

Pomlad na krožniku: regrat, trobentice in čemaž

Velikonočni prazniki so polni dobrot, ki napolnijo naše telo, a ga tudi obremenijo. Narava je sama poskrbela, da je pomlad tudi čas obilice užitnega »zelenja«, ki nevtralizira učinke pretiranih količin maščob, soli, sladkorja in drugih pregreh.

Lekarna naslovna-apr25.jpg

Zlata moč regrata v cvetu

Spomladi nabiramo regrat, ki je tradicionalna poslastica v solatah. Ne spreglejte pa tudi rumenih regratovih cvetov, ki so prav tako prava zakladnica zdravilnih sestavin. Preverite, kako jih boste lahko najbolje izkoristili.

shutterstock_1145561231.jpg
roze-in-vrt · Vrt

Kačji pastirji lahko »pospravijo« sto komarjev dnevno

Kmalu bodo začele prebujati tudi nadležne krvosesne žuželke, med katerimi nam največ preglavic na vrtu povzročajo tigrasti komarji. Le nekaj minut na vrtu in že smo popikani od glave do peta … Vendar pa, ali ste vedeli, da lahko v vrt privabimo leteče bojevnike, ki se nadvse radi sladkajo s celimi pehotami komarjev?


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.