Smrtno nevarna japonska sladica
Japonske oblasti opozarjajo na nevarnost uživanja priljubljene riževe sladice. Sladkanje z lepljivimi kolački vsako leto terja smrtne žrtve, med katerimi so najpogosteje otroci in starejši ljudje.

Gre za tradicionalno japonsko slaščico imenovano Mochi, s katero se nekoč na japonskem sladkali zlasti ob prazničnih dnevih, danes pa je v široki ponudbi tekom celega leta. Na voljo je v številnih okusih, okrogli kolački pa se ponašajo tudi z raznolikimi pastelnimi barvami, ki navdušujejo zlasti najmlajše. Sladica je poznana tudi pri nas v Sloveniji.

Zakaj je slaščica nevarna?
Mochi je pripravljen iz lepljive riževe moke, sladkorja, kokosovega mleka in drugih dodatkov, iz katerih nastane testo, ki ga spečejo v pečici, nato pa oblikujejo v manjše kolačke v obliki kroglic. Slaščica je izjemno lepljiva, zato jo je potrebno uživati z veliko mero previdnosti. Zlahka se namreč pripeti, da se sladkorna masa prilepi na požiralnik, kar vodi v zadušitev. Da bi se nezgodi izognili, je potrebno slaščico dolgo časa žvečiti, priporočljivo pa je tudi, da jo razrežemo na manjše koščke.
Kljub pogostemu opozarjanju japonskih oblasti, mediji vsako leto poročajo o zadušitvah s priljubljeno slaščico. Previdno torej, če vas premami želja po japonski kulinariki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se