Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Tega po obroku raje ne počnite več!


A. S.
14. 12. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

V prispevku boste našli štiri nasvete, kako okrepiti zdravje želodca in si podaljšati življenje.

ženska hrana zajtrk sladica večerja kosilo.jpg
Profimedia

Strokovnjaki za prehrano pravijo, da določenih stvari takoj po obroku ne bi smeli početi. Z njimi namreč tvegamo bolezni želodca in slabše počutje.

kaj je torej tisto, česar takoj po jedi ne smemo početi?

Ne pijte čaja. Kislina v čaju namreč lahko povzroča težave z želodcem, saj ni dobra kombinacija s proteini, ki so v hrani.

Ne jejte sadja. Četudi je sadje zelo zdravo, pa je takoj po jedi zelo škodljivo. Če jemo sadje na poln želodec, s tem povzročimo, da se hrana veliko težje prebavi, v črevesju prihaja do gnitja, s tem pa tvegamo tudi vetrove in napihnjenost. Sadje je najbolj zdravo jesti zjutraj kot prvi obrok v dnevu.

Ne kopajte se. Da bi se hrana dobro prebavila v želodcu, je potrebna tudi kri. Pri kopanju pa se kri preusmerja proti rokam in nogam, s tem pa se prebava zelo upočasni. Kopanje s polnim želodcem pa je lahko tudi zelo obremenjujoče za naše srce. Zato počakajte vsaj pol ure.

Ne sprehajajte se. Takoj po jedi počivajte. Tako se bo hrana dobro prebavila, iz nje pa bo telo pridobilo tudi vse vitamine in minerale. Na sprehod pa se odpravite uro po jedi. S tem boste dosegli, da se odvečne kalorije ne bodo pretvorile v odvečno maščobo. Prebava pa bo veliko boljša.

obrok.jpg
Profimedia
Jejte živila, ki ščitijo pred rakom.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.