Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sadje in zelenjavo namočite v vodi z dodatkom sode bikarbone in kisa


V.M.
16. 3. 2020, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Verjamemo, da dobro veste, kako pomembno je, da v tem obdobju še posebej temeljito očistite sadje in zelenjavo, ki ste jo kupili v trgovini. Pomagate si lahko tudi z domačim nasvetom, po katerem so mnogi posegali zlasti zaradi tega, da so površino očistili pesticidov.

soda2.jpg
Revija Zarja
Soda bikarbona

Čeprav za enkrat ni dokazov, da se novi koronavirus prenaša s hrano, na Na nacionalnem inštitutu za javno zdravje poudarjajo pomembnost umivanja rok in upoštevanja higienskih smernic za pripravo in shranjevanje hrane. "Priporoča se, da se živila, ki jih zaužijemo surova, temeljito opere."

Sadje in zelenjavo lahko še nekoliko bolj temeljito očistimo tako, da jih umijemo z vodo, v katero smo primešali sodo bikarbono (eno žlico na liter vode) in kis. To je zlasti priporočljivo zaradi pogostega prebiranja hrane, ki ga kupci pogosto izvajajo brez uporabe zaščitnih rokavic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.