Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

S pšenično kašo nad holesterol


S.G. / revija Jana
28. 9. 2023, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Ljudje, ki imajo kronične težave s prebavili, še posebej s črevesjem, bi si morali privoščiti vsaj petnajstdnevno kuro s pšenično kašo. Pri tem bodo izgubili nekaj kilogramov in si pošteno znižali holesterol.

Pexels
Pšenična kaša

Tri četrt kilograma oprane pšenice zalijemo z dvema litroma vode in kuhamo tri ure, najbolje je, da si pripravimo kašo prejšnji večer za naslednji dan. Če pšenica med kuhanjem preveč povre, prilijemo malo vode. Na koncu jo pretlačimo skozi sito. Dobiti moramo za štiri globoke krožnike kaše, ki jo lahko malo sladkamo. Če imamo črevesne težave, jemo samo kašo in kuhano sadje, če si znižujemo holesterol, si lahko privoščimo tudi zelenjavo in malo pustega mesa. Po petnajstih dneh (pri hudih težavah je pametno zdržati še en teden več) bo telo razstrupljeno, prebavila bodo dobro delovala, krvna slika bo osupljiva, možnosti, da bodo tudi drugi organi delovali veliko bolje kot prej, pa precejšnje. Skratka, splača se nekoliko stisniti zobe, saj sluzasta kaša pač ni kakšen kulinarični presežek.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.

Shutterstock
Pšenica


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.