Sladica z jagodami v kozarcu – za prste obliznit!
Sezona jagod nam ponuja pestro paleto kulinaričnih idej za pripravo slastnih sladic. Mi vam ponujamo idejo za hitro, preprosto, in okusno sladico brez peke. To so sezonski grižljaji iz kozarca, ob kateri si boste obliznili prste!

Kaj potrebujemo za pripravo?
• 100 g navadnih ali polnozrnatih piškotov
• 200 g lahkega sirnega namaza (uporabite lahko tudi mascarpone sirček)
• 200 g grškega jogurta
• žlica medu
• 2 vrečki vanilijevega sladkorja ali nekaj kapljic vanilijeve arome
• 4 jušne žlice limoninega soka
• 300 g svežih jagod (ali 150 g rabarbare in 150 g jagod)
• 60 g rjavega sladkorja
Kako pripraviti sladico?
Piškote zložite v vrečko, jo zatesnite in na deski s pomočjo valjarja zdrobite. Piškotne koščke in drobtine razporedite v štiri globoke kozarce. Pripravili ste osnovo sladice.
Sedaj v skledi z ročno metljico pripravite kremo: Zmešajte sirni namaz, grški jogurt, med in eno vrečko vanilijevega sladkorja. Če želite slajšo kremo, po potrebi dodajte sladkor. Kremo porazdelite po kozarčkih in slednje shranite v hladilnik.
Jagode operite, osušite in šele nato odstranite peclje. Tako boste preprečili, da bi se sadeži napili vode. Jagode narežite na lističe. Če boste v sladico vključili rabarbaro, tudi slednjo očistite in narežite na majhne koščke. Sedaj v kozico stresite sadeže, rjavi sladkor in vrečko vanilijevega sladkorja. Sestavine pokapajte z limoninim sokom in na šibkem ognju ob stalnem mešanju kuhajte približno pet minut, da se sladkor razpusti in se sestavine med seboj lepo povežejo. Sadno omako ohladite, nato pa z njo zaključite zadnji sloj poletne sladice. Tako pripravljen posladek je pripravljen za serviranje. Naj vam gre v slast!
Preberite si še: Najbolj enostaven recept za bezgov sirup
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
