Božansko dobro: V treh korakih do malinine ledene sladice
Predstavljamo vam recept za malinino granito, zelo preprosto sladico, ki jo lahko pripravite tudi brez mešalnika za sladoled.


Zapeljiv sladko-kisel okus malin se krasno poda najrazličnejšim poletnim sladicam. Tudi osvežilnim, kot je malinina granita, ki prija zlasti v prevročih poletnih dneh.
Čeprav je priprava sila preprosta, bo navdušila tudi tiste bolj zahtevne sladokusce, zato lahko z njo mirno presenetite goste, tudi tiste, ki so presenetili vas in se najavili na popoldanski obisk. Glavna sestavina so kakopak maline, to pa je tudi skoraj vse, kar boste potrebovali.
Za pripravo malinine granite boste potrebovali:
• 250 g malin
• 100 g sladkorja
• 1 vrečka vanilijevega sladkorja
• sve žlički limoninega soka
• 4 dcl vode
Zgoraj naštete sestavine zadoščajo za pripravo štirih sladic, ki jih lahko lino postrežete v kozarcih ali skodelicah. Tudi v priljubljenih desertnih kozarcih, ki spominjajo na tiste za vlaganje, bo sladica videti na moč zapeljiva.
1. korak: Vodo in sladkor zavrtite in premešajte, da se sladkor lepo raztopi. Sladkorno tekočino odstavite, da se ohladi.
2. korak: Maline, limonin sok in vanilijev sladkor pretlačite s paličnim mešalnikom, da dobite slasten pire. Dodajte sladkorni sirup in še enkrat premešajte.
3. korak: Zmes prelijte v posodo s širokim dnom in vse skupaj za tri ure postavite v zamrzovalno skrinjo.
Nasvet: količinsko razporedite zmes čim nižje, zato je širina posode tako pomembna. Morda si lahko pomagate s pekačem. Slednje je pomembno zato, da bo granita čim hitreje zamrznila. Le premešajte jo z vilicami, nekje na pol ure, sicer pa naj v zamrzovalni skrinji počiva 3 ure.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
