Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Odlični naravni antibiotik, ki ga bi morali preizkusiti


K.M.
10. 1. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Je del naše kulinarike, a nanj žal pomislimo zgolj med prazniki. Jejte ga skozi celo leto, saj gre za odličen naravni antibiotik.

Hren
Profimedia

Govorimo o hrenu, ki so ga že stari narodi uporabljali v zdravilstvu, predvsem pri pljučnih in kožnih obolenjih. Številni pa so uporabljali tudi spomladanske mlada liste, saj delujejo zelo čistilno, hkratni pa so tudi boga izvor vitamina C. 

Čeprav na hren velikokrat pomislimo zgolj v času velike noči, pa ima njegovo grenko olje zelo visoko raven antibiotične moči. Le-ta pa v kri prispe že zelo zgodaj in tako ne poškoduje črevesne flore, kot se zgodi pri uporabi dejanskih antibiotikov. Preprečuje razmnoževanje slabih bakterij in virusov.

Učinek pa ni zgolj antibakterijski. Če boste vdihovali vonj sveže naribanega hrena pa boste hitreje očistili tudi nosno votlino. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.