Odlični naravni antibiotik, ki ga bi morali preizkusiti
Je del naše kulinarike, a nanj žal pomislimo zgolj med prazniki. Jejte ga skozi celo leto, saj gre za odličen naravni antibiotik.

Govorimo o hrenu, ki so ga že stari narodi uporabljali v zdravilstvu, predvsem pri pljučnih in kožnih obolenjih. Številni pa so uporabljali tudi spomladanske mlada liste, saj delujejo zelo čistilno, hkratni pa so tudi boga izvor vitamina C.
Čeprav na hren velikokrat pomislimo zgolj v času velike noči, pa ima njegovo grenko olje zelo visoko raven antibiotične moči. Le-ta pa v kri prispe že zelo zgodaj in tako ne poškoduje črevesne flore, kot se zgodi pri uporabi dejanskih antibiotikov. Preprečuje razmnoževanje slabih bakterij in virusov.
Učinek pa ni zgolj antibakterijski. Če boste vdihovali vonj sveže naribanega hrena pa boste hitreje očistili tudi nosno votlino.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se