© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Okusna zmaga s Slovenskim medom


Oglasno sporočilo
27. 11. 2023, 13.30
Posodobljeno
12. 05. 2025 · 06:49
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Boštjan Volk, obetavni kuharski talent, je v sodelovanju s Tristanom Romihom zasluženo zasedel prvo mesto na prestižnem evropskem kuharskem tekmovanju, European Young Chef Award, ki je potekalo v Franciji.

dan eu shem 3.jpg

Po osvojitvi vrhunskega priznanja je Boštjan Volk izrazil navdušenje nad ključnim sestavinami, ki so oblikovale zmagovalno jed: »Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo je nepogrešljiv element, ki je jedem dal poseben pridih in svojevrsten okus, ki je navdušil komisijo in me pripeljal do vrha.«

Rdeča nit zmagovalne jedi je bila kombinacija tradicije in sodobnosti. Medenjak, ki sta ga pripravila iz Slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo je bil izdelan po tradicionalnem receptu, obogatila pa sta ga z orehovim jedrcem in vgravirano čebelo na hrbtni strani. Servirala sta ga na leseni deski, posuti s cvetnim prahom, v kombinaciji s prežganim mlekom in medom. Poleg tega sta Volk in Romih pripravila tudi jed na moderen način s komponentami medu, oreha, hruške ter medenim sladoledom in medenim hrustkom, ki vizualno dopolnjuje estetsko aranžiran krožnik. Vsa živila v jedeh izvirajo iz lokalne pridelave, kar poudarja trajnostno naravnanost kulinarične zgodbe uspeha.

Med, ki sta ga uporabljala kuharja za pripravo zmagovalnih jedi je prispevala Čebelarska zveza Slovenije iz sredstev v okviru projekta promocije medu iz EU shem kakovosti Enjoy, it's from Europe.

Čebelarska zveza Slovenije


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.