Ralf Schumacher v Sloveniji iz morja dvignil svoje penine
V svojih restavracijah streže vina iz Goriških Brd in peneče vino iz 'morske kleti'

V Sloveniji se spet mudil Ralf Schumacher, nekdanji zvezdnik Formule 1, ki pa je danes lastnik restavracij, katerih posebnost so slovenska vina in peneča vina. Zanimivo pa je, da je Slovenijo tokrat obiskal kar z motorjem.

Tako so v Goriških Brdih zanj uredili klet s sodi vina, ki jih streže svojim gostom, med njimi pa je svetovna posebnost: peneče vino Mare Santo, svetovna posebnost in mednarodno patentiran postopek zorenja penečega vina v morju. Tako smo se najprej odpravili do lokacije pri Strunjanu z ladjo Ama, kjer so steklenice potopljene. Lastnik ladje, školjkar Mitja Petrič, ki skrbi za steklenice v morju, se je v potapljaški opremi najprej podal na globino 17 metrov, kjer zori peneče vino in poiskal zabojnik. »Poleti ima morje na tej globini okoli 22 stopinj, pozimi se shladi na 7 stopinj. Steklenice, okoli 300 jih je, so v mrežastih zabojnikih. Ko dvignemo steklenice, so na njih školjke in steklenice imajo zato poseben videz. Peneče vino je v morju okoli dve leti, te, ki jih dvigamo danes, so zorele v globini 18 mesecev.«

Ko so bile steklenice pripravljene na dvig, pa se je z velikim luksuznim čolnom na lokacijo pripeljal Ralf Schumacher, nekdanji dirkač in mlajši brat sedemkratnega prvaka v formuli 1 Michaela, ki je želel prisostvovati dvigu steklenic iz morja, da bi se na lastne prepričal, da peneče vino, ki ga prodaja v svojih restavracijah, res prihaja iz globin. »Kako pa je odkril naše vino? Pravzaprav sem enkrat poskusil rebulo v restavraciji v Salzburgu in mi je bila zelo všeč. Tako da sem se pozanimal od kod je, saj sem ravno takrat iskal hišno vino za mojo restavracijo v Nemčiji. In potem, ko smo pravi našli naslov, je steklo sodelovanje,« pravi Schumacher
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se