
Zmagal v MasterChefu in v tujini delal zastonj
Da je za doseganje višjih ciljev potrebno včasih pošteno stisniti zobe, se še kako zaveda Bruno Šulman, ki se je po zmagi v MasterChefu odločil za zanimiv korak.

Bruno Šulman je leta 2021 osvojil zmago v šovu MasterChef. Ponudbe so zatem deževale, sprva se je odločil za vodenje kuhinje v gorenjski restavraciji, potem pa je sklenil poseči po neprecenljivih izkušnjah v tujini. Mikala ga je restavracija z dvema Michelinovima zvezdicama, ki se nahaja v San Franciscu in tako je zbral pogum, izpolnil prijavo, pripisal, da je zmagovalec kuharskega šova in jih prepričal dovolj, da so ga povabili k sebi. Kot je pojasnil v klepetu za revij Jana, je v želji, da bi se naučil čim več, mesec dni delal zastonj.

»Nagaral sem se, delal sem od desetih zjutraj do pol polnoči, le s polurno pavzo za kosilo, izkušnja pa je bila nora, predvsem zato, ker sem lahko videl organiziranost kuhinje na tako visoki ravni, kjer mora vse biti popolno, čisto in organizirano, nikjer ni prostora za napake,« je pojasnil za revijo in dodal, da je bila po šovu ta izkušnja zanj najpomembnejša doslej.
Kar pa seveda ne pomeni, da se mu v nadaljevanju ni zgodilo še več zanimivosti. Bruno je namreč diplomiral iz psihologije na filozofski fakulteti v Ljubljani, vseskozi pa pridno razvijal recepte. In tako se je utrnila ideja o čisto svoji kuharski knjigi. »Želel sem, da knjiga predstavi mene, a da bo obenem zanimiva tudi za bralce. Torej recepti niso preveč zapleteni, kar bi navdušilo le najbolj zagrete kuharje, temveč je narejena tako, da lahko vsakdo skoznjo napreduje.«
Več o tem pa si lahko preberete v prispevku revije Jana.

Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Oblačno
torek, 18. 3
Jasno
sreda, 19. 3
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
7-dnevni obeti