Vroča čokolada s snežnimi kepicami
Za uživanje v hladnih zimskih večerih.

Kaj je boljšega kot okusna vroča čokolada? Vroča čokolada s penicami oziroma španskimi vetrci. Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015, še več podobnih receptov pa lahko najdete tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 skodelice
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
1 l mleka
200 g kakovostne temne čokolade
1 strok vanilje
2 žlički jedilnega škroba
sladkor po okusu
drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
cimet in nageljnove žbice (po želji)
Postopek
- V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.
- Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.
- Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se