Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroča čokolada s snežnimi kepicami


Dobertek.com
4. 1. 2021, 22.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za uživanje v hladnih zimskih večerih.

vroča čokolada, penice.jpg
Shutterstock
Vroča čokolada s penicami

Kaj je boljšega kot okusna vroča čokolada? Vroča čokolada s penicami oziroma španskimi vetrci. Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015, še več podobnih receptov pa lahko najdete tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<.

ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 skodelice
ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine

1 l mleka
200 g kakovostne temne čokolade
1 strok vanilje
2 žlički jedilnega škroba
sladkor po okusu
drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
cimet in nageljnove žbice (po želji)

Postopek

  1. V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.
  2. Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.
  3. Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.