Večerja za 5: Veganka Tinca se je učila pri Ani Roš
Čeprav je Tinca mojstrica v pripravi veganskih jedi, je imela posluh tudi za mesojedce. Druščini oddaje Večerja za 5 je postregla z bogato mesno jedjo in prejela vrtoglavo oceno.

Gledalci oddaje Včerja za 5 ste izpostavili željo, da bi bilo ocenjevanje mnogo smotrnejše, če tedenske skupine ne bi zajemale udeležencev z mešanimi prehranjevalnimi navadami. Vsi tekmovalci namreč niso vsejedci, vegani, vegetarijanci, mesojedci in posamezniki z intolerancami in alergijami pa težko podajo optimalno oceno za jedi, ki jih ne uživajo.
Je pa v drugi oddaji kljub usmerjenosti k veganskim prehranjevalim navadam presenetila Tinca Vomer, ki je svojim gostom Juretu, Boštjanu, Slavici in Marku postregla z glavno mesno jedjo. »Šokirani smo bili. Prišli smo k veganki, dobili pa tri vrste mesa,« je dejal Jure in pojasnil, da bi to lahko pričakovali od njega in Marka, od Tince pa zagotovo ne.

Njena specialiteta so namreč veganske jedi, ki so tako mojstrsko pripravljene, da jih marsikdo zamenja za mesne, zato je bilo nekako pričakovati, da bo predstavitev potekala v tej smeri. In zakaj se je odločila drugače? »Ker vem, da imajo moji gostje radi meso, ne vem, zakaj bi jim vsiljevala svoje mišljenje. Zdi se mi, da jih veliko prej pridobiš na vegansko stran oziroma, da bolj posežejo po veganski hrani, s tem, da jim pokažeš, da se lahko vegansko dobro je. Zato sem danes pripravila tudi seitan, ne samo zase, ampak tudi za njih, da bodo lahko naredili primerjavo in poskusili, da se lahko tudi vegansko dobro je,« je svoj vidik pojasnila 32-letnica iz Podvelke, ki pa se kuhanja ni učila le od tete Kovačeve, ki jo je omenila v oddaji, pač pa tudi od največjih mojstrov. Tinca se je namreč učila od zvezde slovenskega kuhanja Ane Roš in priznanega razvijalca slovenske vrhunske kulinarike Janeza Bratovža.



Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se