Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tole je lahek obrok!


Š. K.
7. 6. 2016, 11.30
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Takšno solato si lahko privoščite kadarkoli.

KUH-ThinkstockPhotos-101776142.jpg

Solata iz hobotnice

Potrebujete: 

1 kg hobotnice
pest peteršilja
3 stroki česna
2 žlici majoneze
2 limoni
olivno olje
poper, sol

Priprava: 
Hobotnico skuhamo do mehkega (najhitreje in najlažje bo v ekonom loncu, kjer je potrebnih približno petnajst minut). Narežemo jo na približno dva centimetra dolge koščke, dodamo sok ene limone, drugo limono pa olupimo in krhlje, ki jih narežemo na majhne koščke, dodamo k hobotnici. Dodamo še približno pet žlic olivnega olja, nasekljan peteršilj in česen, po okusu posolimo in popopramo. Na koncu dodamo še majonezo in vse skupaj dobro premešamo.
Solata je najboljša naslednji dan, ko bo ohlajena odlično prijala k popečenemu kruhu.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.