Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To je odličen recept za slastno praznično pecivo!


M. O. Ž
10. 12. 2020, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Z medom si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva.

sladka očesa.jpg
Lamgmese
Medena očesca

Medena očesca

Sestavine za 30 piškotov:

Za testo:


75 g masla
50 g medu
1 nastrgana lupina bio limone
1 rumenjak
200 g moke
40 g mletih mandljev

Za marcipanovo maso:
100 g marcipana
50 g medu
1 do 2 žlici limoninega soka

Za nadev:
50 g medu
1 žlica razpolovljenih jedrc pistacij

Priprava:
1. Maslo zmešamo z medom, limonino lupinico in rumenjakom. Dodamo moko in mandlje, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in za eno uro postavimo na hladno.
2. Marcipan, med in limonin sok do gladkega zmiksamo.
3. Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo krogce z modelom za piškote. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Marcipanovo maso nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo na robove piškotov.
4. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah. Med segrejemo.
5. V vsak pečen piškot odmerimo žličko medu in potem še 5 minut pečemo. Okrasimo jih s pistacijami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.