Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno


Revija Liza Maja
21. 7. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sočna tuna, hrustljava pečena zelenjava in pisane testenine. Sliši se okusno, kajne? No, pa imamo idejo za kosilo, kar v akcijo!

Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno
Revija Liza Maja
Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno

Sestavine za štiri osebe:

  • 200 g pisanih testenin
  • 1 brokoli
  • 8 koničastih rdečih paprik
  • sol
  • olivno olje
  • 600 g zrezkov tune
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici olivnega ali sezamovega olja
  • črni sezam
  • 1 rdeča čebula
    tuna, tunin zrezek
    Dreamstime
    Tuno pečemo približno 3 minute na vsaki strani, da ostane sočna.

Postopek priprave po korakih

1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in speremo s hladno vodo. Brokoli narežemo na rezine in jih skupaj s papriko razporedimo na pekač. Posolimo in pokapamo z oljem, pečemo približno 8 minut na 220 °C.

2. Medtem na malo olivnega olja popečemo tuno. Pečemo približno 3 minute na vsaki strani, da ostane sočna. V posodi naredimo preliv, tako da zmešamo kis, olje in ščepec soli.

3. Testenine zmešamo s papriko, brokolijem in prelijemo s prelivom. Razdelimo na krožnike in dodamo tuno, potresemo s sezamom in čebulo.

Opomba: O svežini tune pričata čvrstost in kompaktnost mesa. Enako kot pri nakupu vseh rib morate biti tudi pri tuni pozorni na vonj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.