Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Suši palačinke s sadno in čokoladno omako


Revija Liza Maja
2. 8. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bi nekaj sladkega in da je morda malce drugače kot ponavadi? Izvolite recept za suši s čokolado ...

susi palacinke s cokoladno omako.jpg
profimedia
susi palacinke s cokoladno omako.jpg

Za palačinke:   

  • 400 ml mleka   
  • 2 jajci   
  • 1 vrečka vaniljevega  sladkorja   
  • semena 1 stroka vanilje   
  • 2 žlici kakava   
  • 30 ml sončničnega olja   
  • 100 g navadne moke   
  • ščepec soli   
  • rastlinsko olje za pečenje

Za smetano:   

  • 250 g maskarponeja   
  • 30 g sladkorja v prahu

Za polnjenje:   

  • banane, jagode, grozdje,  kivi ...   
  • posušene liofilizirane  maline   
  • mleti kokos

Za čokoladno omako:   

  • 150 ml smetane za  stepanje   
  • 80 g temne čokolade

Priprava:

1. v skledi zmešamo mleko in jajca,  dodamo  sladkor,  semena  vanilje,  kakav,  olje,  presejano  moko  in   sol. Na segretem olju na obeh straneh postopoma spečemo tanke  palačinke in jih ohladimo.

2. Maskarpone stepemo s sladkorjem. vsako palačinko namažemo s  tanko  plastjo  smetane  in  dodamo   izbrano  sadje.  zavijemo,  namažemo  s  preostalo  smetano  in  nato   povaljamo v zdrobljenih malinah in  kokosu. Vsako palačinko narežemo  na  rezine,  debeline  približno  2-3   cm.

3. Pripravimo omako: smetano  zavremo, odstavimo z ognja in dodamo koščke zdrobljene čokolade,  mešamo,  dokler  se  čokolada  ne   stopi, in takoj postrežemo s pripravljenimi palačinkami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.