Super triki za popoln beljakov sneg
Priprava snega iz beljakov seveda ni nobena umetnost, pa vendar obstajajo kuharski triki, s pomočjo katerih vas bo po stepanju presenetil popoln sneg.

Se vam je že kdaj pripetilo, da iz beljakov niste mogli stepsti čvrstega snega? Morda niste vedeli, a slednje se lahko zgodi že, če metlica za stepanje ni suha ali pa so na njen sledovi maščobe ali denimo rumenjaka. Pribor mora biti namreč čist in povsem osušen.

S triki do popolnega snega
Temperatura pripomočkov: Kuharski mojstri poznajo trik, pri katerem beljakov ne stepajo v plastični, temveč v kovinski skledi. Pred stepanjem skledo in metlice za stepanje za deset minut položijo v hladilnik. Niza temperatura pripomočkov ima na končni izdelek izjemen vpliv, beljakov sneg je namreč veliko bolj čvrst in obstojen, kot če ga pripravimo v plastični posodi sobne temperature. Opazili boste, da se bo obilno povečal tudi volumen.
Če boste za stepanje uporabili sveža jajca, si boste s tem naredili medvedjo uslugo, saj niso primerna izbira za pripravo beljakovega snega. Raje posežite po najmanj tri dni starih jajčkah.
Beljakovine boste utrdili s ščepcem soli, nekje na sredini stepanja dodajte še dve kapljici limoninega soka. Brez skrbi, sneg se zaradi tekočine ne bo razpustil, ravno nasprotno. Kislina bo sneg stabilizirala in preprečila pokanje zračnih mehurčkov.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se