Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Super triki za popoln beljakov sneg


V. M.
10. 1. 2024, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Priprava snega iz beljakov seveda ni nobena umetnost, pa vendar obstajajo kuharski triki, s pomočjo katerih vas bo po stepanju presenetil popoln sneg.

stepanje snega.jpg
Profimedia
Beljaku dodajte malce limoninega soka.

Se vam je že kdaj pripetilo, da iz beljakov niste mogli stepsti čvrstega snega? Morda niste vedeli, a slednje se lahko zgodi že, če metlica za stepanje ni suha ali pa so na njen sledovi maščobe ali denimo rumenjaka. Pribor mora biti namreč čist in povsem osušen.

jajca 2.jpg
Profimedia
Za stepanje beljakov uporabite najmanj tri dni stara jajca.

S triki do popolnega snega

Temperatura pripomočkov: Kuharski mojstri poznajo trik, pri katerem beljakov ne stepajo v plastični, temveč v kovinski skledi. Pred stepanjem skledo in metlice za stepanje za deset minut položijo v hladilnik. Niza temperatura pripomočkov ima na končni izdelek izjemen vpliv, beljakov sneg je namreč veliko bolj čvrst in obstojen, kot če ga pripravimo v plastični posodi sobne temperature. Opazili boste, da se bo obilno povečal tudi volumen.

Če boste za stepanje uporabili sveža jajca, si boste s tem naredili medvedjo uslugo, saj niso primerna izbira za pripravo beljakovega snega. Raje posežite po najmanj tri dni starih jajčkah.

Beljakovine boste utrdili s ščepcem soli, nekje na sredini stepanja dodajte še dve kapljici limoninega soka. Brez skrbi, sneg se zaradi tekočine ne bo razpustil, ravno nasprotno. Kislina bo sneg stabilizirala in preprečila pokanje zračnih mehurčkov.

sneg.jpg
Profimedia
Stepajte v ohlajeni kovinski posodi.
cloud-rain

Trenutno

9 °C

Deževno

petek, 9. 5

Deževno

8 / 15 °C cloud-rain

sobota, 10. 5

Delno oblačno

6 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.