Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Super par: Silvo postal mojster napolitanskih pic


V.M.
29. 8. 2024, 12.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Udeleženec šova Super par Silvo Bezjak zase pravi, da je velik gurman in hedonist. Sedaj je svojo strast do kulinarike obogatil s šolanjem za čisto pravega mojstra …

silvo-bezjak
Osebni arhiv
Silvo Bezjak

Da Melita in Silvo zelo rada prirejata kulinarične gostije, ni nobena skrivnost. A kot kaže, se kmalu ne bodo cedile sline le domačim gostom. Kaj to pomeni? Gremo kar od začetka. Silvo, kaj se je dogajalo pri vas zadnje čase? »Melita je dala idejo, da bi  bilo dobro, da bi kupila pečico za pice, jaz pa sprva nisem bil navdušen, saj sem se bolj nagibal k temu, da bi kupila kvaliteten žar za pripravo mesnih dobrot. A po obisku dogodka Naj picerija Slovenije v Portorožu me je svet pic čisto prevzel. Od takrat naprej sem prebiral vse na temo napolitanskih pic in tako se je rodila želja po tem, da se dobro poučim o pripravi in seveda sem si želel, da bi mi znanje lahko predal najboljši mojster za peko napolitanske pice,« je pojasnil Silvo in z navdušenjem povedal, da se je v minulem obdobju izobraževal pri Damirju Karpuzi, ambasadorju napolitanske pice in inštruktorju v priznani italijanski šoli Gruppo la Piccola Napoli.

silvo-bezjak
Osebni arhiv
Silvo Bezjak in Damir Karpuzi

Pa rezultat? S trdim delom in veliko željo po osvojitvi mojstrskega znanja je uspešno opravil šolanje in pridobil mojstrski certifikat z nazivom 'MAESTRO PIZZAIOLO - PIZZA NAPOLITANA'. »Hkrati sem znanje še nadgradil in naredil še licenco za Attestato di Pizzailo Profesionale šole iz Napolija GNP. To je prestižen certifikat za mojstre, ki so številka ena v poslu napolitane pizze. Komaj čakam, da pride ta certifikat v Ljubljano direktno iz Napolija, z osebno dostavo vrhunskega inštruktorja Damirja Karpuzija,« je poln pričakovanja Silvo, ki pa z novim znanjem ne bo razvajal le domače in prijatelje, saj se mu po glavi že podijo številne ideje.

»Z Melito razmišljava, da bi odprla avtentično Napolitana pizzerijo v Slovenij, kjer bi pričarala to svetovno kulinarično mojstrovino vsem, ki ljubijo dobro pico, narejeno po originalni recepturi in z italijanskimi sestavinami, ter se peče med 60 in 90 sekundami na temperaturi približno 470 stopinj. Naj želja postane resničnost!« se smeji vedno aktivni Bezjak, ki zna poskrbeti, da mu ni prav nikoli dolgčas.

silvo-bezjak
Osebni arhiv
Silvo Bezjak

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.