Šparglji odlični tudi za zajtrk!
Š. K.
6. 4. 2016, 21.21
Posodobljeno
Tokrat predstavljamo tudi odličen zajtrk, ki si ga lahko privoščite s šparglji.

Za božanski zajtrk potrebujete:
- 500 g špargljev,
- 2 veliki šalotki,
- 6 jajc,
- 2 žlici oljčnega olja,
- skodelica naribanega parmezana,
- sol,
- sveže zmlet poper
Priprava:
Šparglje diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi in začinimo s soljo in poprom. Stepemo jajca, jih solimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po 3 minutah, oziroma ko je omleta v sredini še ‘mokra’, jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico za 2 minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
