© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Šparglji odlični tudi za zajtrk!


Š. K.
6. 4. 2016, 21.21
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tokrat predstavljamo tudi odličen zajtrk, ki si ga lahko privoščite s šparglji.

dsc05136.jpg

Za božanski zajtrk potrebujete: 
- 500 g špargljev,
- 2 veliki šalotki,
- 6 jajc,
- 2 žlici oljčnega olja,
- skodelica naribanega parmezana,
- sol,
- sveže zmlet poper

Priprava: 

Šparglje diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi in začinimo s soljo in poprom. Stepemo jajca, jih solimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po 3 minutah, oziroma ko je omleta v sredini še ‘mokra’, jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico za 2 minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku.
tortilla-de-esparragos-trigueros.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.