Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

RECEPT: Slastna bučna juha s kostanji


Njena.si
9. 10. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Buče niso samo za okras. Večerjo postrezite v simpatični izdolbleni mini buči. Poskusite naš recept za najboljšo bučno kremno juho.

Bučna kremna juha.jpg
dreamstime
Bučna kremna juha s kostanji se odlično prileže v mrzlih jesenskih večerih.

Po spodnjem receptu si pripravite bučno juho, okrasite jo s kostanji ter uživajte v bogati in kremasti jesenski poslastici, ki očara z lepo barvo in prepriča z odličnim okusom.

Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem

Sestavine za 4 do 6 oseb:

1 kg buče

1 velika bela čebula

50 g masla

1 žlička kurkume (po želji)

1,2 l čiste kokošje (ali zelenjavne) juhe

1 dl sladke smetane

sol in poper

2 vejici sveže bazilike

Bučno olje

Priprava:

1. Meso buče narežemo na kocke, čebulo olupimo in sesekljamo. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo, pražimo in mešamo toliko časa, da postekleni in se zmehča. Dodamo še kocke buče, naprej pražimo in mešamo nekaj minut,dodamo kurkumo in prilijemo 3 dl vroče juhe. Zavremo in pokrito kuhamo 20minut.

2. Juho in baziliko zmiksamo, prilijemo preostanek kokošje juhe, znova zavremo in kuhamo še 10 minut. Nazadnje vmešamo smetano, po okusu dosolimo in popramo ter okrasimo z vršički sveže bazilike.

3.Kot jušni vložek ponudimo kuhan kostanj. Juho potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.