S tem trikom boste rešili vsako juho
Preveč slan, kisel ali pekoč obrok še ne pomeni konec sveta, saj vam razkrivamo male trike, ki bodo težavo nemudoma odpravili.

Preslano jed lahko rešite na več načinov: z dodajanjem kisline (limoninega soka ali kisa), a ne pretiravajte. Ob preslani juhi, vam je v pomoč lahko tudi dodatek vode.
Če to ni mogoče, si lahko pomagate z dodajanjem kromprija, riža ali testenin v preslano jed oz. vsa živila, ki nase vlečejo sol.
V primeru, da ste jed skuhali preveč pikantno, pa to lahko nevtralizirate z dodajanjem smetane, tako kisle kot sladke, in sladkorjem.
Sladkor vam bo pomagal tudi v primeru, ko ste skuhali prekislo jed. Če ste v vašo solato zlili preveč kisa, si pomagajte z odlivanjem le-tega in z dodajanjem vode.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se