© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

S tem napitkom boste to zimo navdušili


K.M.
11. 12. 2019, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vroča čokolada z arašidovim maslom.

vroča čokolada s cimetom.jpg
Dreamstime
Vroča čokolada s cimetom

Okusni vroči napitki vas lahko v hladnejših mesecih pogrejejo, hkrati pa so tudi okusna pregreha. Za vas smo pripravili osnovni recept za vročo čokolado in dodatni recept za okusni napitek z arašidovim maslom.

Osnovni recept

Za 2 osebi
500 ml mleka
100 g čokolade
ščepec soli

Čokolado razlomite ali naribajte. Pri srednji temperaturi pogrejte približno 300 ml mleka (ne sme zavreti) in ga prelijte čez čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Med mešanjem počasi prilijte še preostalo vroče mleko (ne vrelo) in ves čas stepajte. Nalijte v skodelice in uživajte.

Mleko: Uporabite lahko posneto ali polnomastno mleko ali rastlinski napitek po želji (sojinega, riževega, ovsenega, mandljevega …). Del mleka (do 75 ml) lahko nadomestite tudi s smetano.

Čokolada: Tudi izbira čokolade je poljubna. Uporabite tisto, ki vam je trenutno najbolj všeč. Lahko je temna, mlečna, bela, z lešniki in celo polnjena ali pa kombinacija različnih vrst.

Sladkor: Ker je že sama čokolada dovolj sladka, vroče čokolade ni potrebno dodatno sladkati. 

Sol: Sol je izjemno pomemben dodatek, ki poudari in obogati okus čokolade, zato ga ni pametno izpustit.

vroča čokolada.jpg
Dreamstime
Vroča čokolada

Vroča čokolada z arašidovim maslom 

Za 1 skodelico
250 ml mleka
40 g mlečne (ali temne) čokolade
1 žlica arašidovega masla
slani arašidi za posip

Segrejte mleko skoraj do vrenja. V vroče mleko dodajte razlomljeno čokolado in mešajte, da se raztopi. Nato dodajte še žlico arašidovega masla in spet mešajte. Vlijte v skodelico in postrezite.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.