S tem napitkom boste to zimo navdušili
Vroča čokolada z arašidovim maslom.

Okusni vroči napitki vas lahko v hladnejših mesecih pogrejejo, hkrati pa so tudi okusna pregreha. Za vas smo pripravili osnovni recept za vročo čokolado in dodatni recept za okusni napitek z arašidovim maslom.
Osnovni recept
Za 2 osebi
500 ml mleka
100 g čokolade
ščepec soli
Čokolado razlomite ali naribajte. Pri srednji temperaturi pogrejte približno 300 ml mleka (ne sme zavreti) in ga prelijte čez čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Med mešanjem počasi prilijte še preostalo vroče mleko (ne vrelo) in ves čas stepajte. Nalijte v skodelice in uživajte.
Mleko: Uporabite lahko posneto ali polnomastno mleko ali rastlinski napitek po želji (sojinega, riževega, ovsenega, mandljevega …). Del mleka (do 75 ml) lahko nadomestite tudi s smetano.
Čokolada: Tudi izbira čokolade je poljubna. Uporabite tisto, ki vam je trenutno najbolj všeč. Lahko je temna, mlečna, bela, z lešniki in celo polnjena ali pa kombinacija različnih vrst.
Sladkor: Ker je že sama čokolada dovolj sladka, vroče čokolade ni potrebno dodatno sladkati.
Sol: Sol je izjemno pomemben dodatek, ki poudari in obogati okus čokolade, zato ga ni pametno izpustit.

Vroča čokolada z arašidovim maslom
Za 1 skodelico
250 ml mleka
40 g mlečne (ali temne) čokolade
1 žlica arašidovega masla
slani arašidi za posip
Segrejte mleko skoraj do vrenja. V vroče mleko dodajte razlomljeno čokolado in mešajte, da se raztopi. Nato dodajte še žlico arašidovega masla in spet mešajte. Vlijte v skodelico in postrezite.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se