Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

S tem čokoladnim soufflejem boste v devetih nebesih


A.K.
25. 7. 2016, 11.58
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

S tem receptom ne morete zgrešiti!

čokoladni sufle.jpg

Njegova priprava sploh ni tako težka, kot ste sprva mislili.

Sestavine:

- 30 ml mleka


- 15 g sladke smetane
- 60 g temne čokolade
- 30 g čokolade v prahu
- 45 ml vode
- 3 jajca (2 rumenjaka in 3 beljake)
- 9 g soli
- 75 g sladkorja
- malo masla

Postopek:

Z maslom namažite posodice za souffle. Sladkor potresite po namazanih posodicah. V lonec zlijte mleko in sladko smetano in mešajte na srednjem ognju, dokler ne zavre. Umaknite lonec z ognja in mešanici dodajte temno čokolado, narezano na koščke. Pustite minuto, da se čokolada začne topiti v mleku , nato mešajte, dokler se popolnoma ne stopi, zmes pa postane gladka. V zmes nato dodajte čokolado v prahu. Dodajte vodo in dobro premešajte. Vzemite drugi lonec, notri zavrite vodo in nanj postavite prvi lonec ter kuhajte na pari dokler masa ne postane enakomerna. Zatem pustite, da se ohladi. Medtem ko se masa hladi, v drugi posodi stolcite beljake s soljo in jim postopno dodajte 75 g sladkorja, mešajte do čvrstega snega. Ko je masa ohlajen, ji dodajte 2 rumenjaka in dobro premešajte. Tretjino snega dodajte čokoladni zmesi in premešajte. Nato dodajte še preostali sneg in spet premešajte. Napolnite posodice za souffle z zmesjo do vrha in pecite 13-15 minut na 175 stopinjah. Ko je pecivo pečeno, pustite, da se ohladi, okrasite ga s sladkorjem, smetano ali kakšno jagodo.

Pomagate si lahko s spodnjim videoposnetkom.

Dober tek!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.