Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pita z arašidovim maslom in nektarinami


Revija Liza Maja
29. 4. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slastna dobrota z arašidovim maslom ...

Pita z arašidovim maslom in nektarinami.jpg
profimedia LIZA MAJA
Pita z arašidovim maslom in nektarinami.jpg

Sestavine za 12 kosov:

Za testo:

  • 300 g maslenih piškotov
  • 125 g masla
  • 3 žlice medu
  • sončnično olje za pekač

Za nadev:

  • 350 g mehke skute
  • 70 g sladkorja
  • 250 g arašidovega masla
  • 250 ml ohlajene smetane za stepanje

Za preliv:

  • 100 ml smetane za stepanje
  • 30 g masla
  • 100 g čokolade (70 % kakava)
  • 2 nektarini za okras

Postopek priprave

1. Piškote na drobno zmeljemo in damo v skledo. Dodamo ogreto maslo in med. Mešamo, dokler ne nastane trdna snov. Pekač za torte (23 cm) namastimo z oljem in ga enakomerno obložimo z mešanico piškotov. V hladilniku pustimo vsaj 60 minut, da se strdi.

2. Skuto stepemo s sladkorjem in arašidovim maslom. Dodamo stepeno smetano. Nadev namažemo na strjeno testo in zgladimo površino. Torto damo v hladilnik najmanj za 4 ure (ali še bolje čez noč).

3. Smetano zavremo in odstavimo. Maslo in čokolado narežemo na manjše koščke in damo v vročo smetano. Zmešamo gladko glazuro in jo razporedimo po površini strjene torte. Damo v hladilnik za približno 30 minut.

4. Nektarine operemo, posušimo, prerežemo na pol in odstranimo koščice. Narežemo jih na tanke rezine in z njimi okrasimo torto. Narežemo na porcije in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.