Recept: Pita z arašidovim maslom in nektarinami
Slastna dobrota z arašidovim maslom ...

Sestavine za 12 kosov:
Za testo:
- 300 g maslenih piškotov
- 125 g masla
- 3 žlice medu
- sončnično olje za pekač
Za nadev:
- 350 g mehke skute
- 70 g sladkorja
- 250 g arašidovega masla
- 250 ml ohlajene smetane za stepanje
Za preliv:
- 100 ml smetane za stepanje
- 30 g masla
- 100 g čokolade (70 % kakava)
- 2 nektarini za okras
Postopek priprave
1. Piškote na drobno zmeljemo in damo v skledo. Dodamo ogreto maslo in med. Mešamo, dokler ne nastane trdna snov. Pekač za torte (23 cm) namastimo z oljem in ga enakomerno obložimo z mešanico piškotov. V hladilniku pustimo vsaj 60 minut, da se strdi.
2. Skuto stepemo s sladkorjem in arašidovim maslom. Dodamo stepeno smetano. Nadev namažemo na strjeno testo in zgladimo površino. Torto damo v hladilnik najmanj za 4 ure (ali še bolje čez noč).
3. Smetano zavremo in odstavimo. Maslo in čokolado narežemo na manjše koščke in damo v vročo smetano. Zmešamo gladko glazuro in jo razporedimo po površini strjene torte. Damo v hladilnik za približno 30 minut.
4. Nektarine operemo, posušimo, prerežemo na pol in odstranimo koščice. Narežemo jih na tanke rezine in z njimi okrasimo torto. Narežemo na porcije in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se