Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Velikonočna štruca s slanino


Liza Maja
27. 3. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Popestrite velikonočno mizo in pripravite jed, ki bo navdušila!

Velikonočna štruca s slanino.png
Liza Maja
Velikonočna štruca s slanino

Sestavine za 6 porcij:

350 g prekajenega mesa

8 starih žemljic

30 g masla

6 pest kopriv

7 jajc

ščepec muškatnega oreščka

3 stroki česna

sol po okusu

mleti poper po okusu

200 g rezin slanine

Priprava:

1. Meso skuhajte do mehkega in juho ohranite toplo. Meso pustite, da se ohladi. Žemlje narežite na kocke, jih razporedite po pekaču, premažite s stopljenim maslom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlato rjave.

2. Oprane koprive dajte v lonec, jih prelijte z vrelo vodo in pustite vreti približno pol minute. Nato jih sperite s hladno vodo, osušite in grobo sesekljajte.

3. Pečene žemlje ohladite, dajte v skledo, prelijte z juho in premešajte. Pustite, da se namočijo.

4. Beljake stepite v čvrst sneg. Prekajeno meso narežite na kocke. Dodajte rumenjake, meso, koprive, nariban muškatni orešček in zdrobljen česen. Začinite s soljo in poprom ter temeljito premešajte. Na koncu v zmes vmešajte sneg iz jajčnega beljaka.

5. Obložite pekač z rezinami slanine tako, da segajo čez rob. Nato razporedite nadev in čezenj zložite prekrivajoče se rezine slanine. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 60 minut. Pečen nadev pustite, da se ohladi, ga previdno vzemite iz pekača in narežite na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.