Recept: Velikonočna štruca s slanino
Popestrite velikonočno mizo in pripravite jed, ki bo navdušila!

Sestavine za 6 porcij:
350 g prekajenega mesa
8 starih žemljic
30 g masla
6 pest kopriv
7 jajc
ščepec muškatnega oreščka
3 stroki česna
sol po okusu
mleti poper po okusu
200 g rezin slanine
Priprava:
1. Meso skuhajte do mehkega in juho ohranite toplo. Meso pustite, da se ohladi. Žemlje narežite na kocke, jih razporedite po pekaču, premažite s stopljenim maslom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlato rjave.
2. Oprane koprive dajte v lonec, jih prelijte z vrelo vodo in pustite vreti približno pol minute. Nato jih sperite s hladno vodo, osušite in grobo sesekljajte.
3. Pečene žemlje ohladite, dajte v skledo, prelijte z juho in premešajte. Pustite, da se namočijo.
4. Beljake stepite v čvrst sneg. Prekajeno meso narežite na kocke. Dodajte rumenjake, meso, koprive, nariban muškatni orešček in zdrobljen česen. Začinite s soljo in poprom ter temeljito premešajte. Na koncu v zmes vmešajte sneg iz jajčnega beljaka.
5. Obložite pekač z rezinami slanine tako, da segajo čez rob. Nato razporedite nadev in čezenj zložite prekrivajoče se rezine slanine. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 60 minut. Pečen nadev pustite, da se ohladi, ga previdno vzemite iz pekača in narežite na rezine.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se