© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Velikonočna štruca s slanino


Liza Maja
27. 3. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Popestrite velikonočno mizo in pripravite jed, ki bo navdušila!

Velikonočna štruca s slanino.png
Liza Maja
Velikonočna štruca s slanino

Sestavine za 6 porcij:

350 g prekajenega mesa

8 starih žemljic

30 g masla

6 pest kopriv

7 jajc

ščepec muškatnega oreščka

3 stroki česna

sol po okusu

mleti poper po okusu

200 g rezin slanine

Priprava:

1. Meso skuhajte do mehkega in juho ohranite toplo. Meso pustite, da se ohladi. Žemlje narežite na kocke, jih razporedite po pekaču, premažite s stopljenim maslom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlato rjave.

2. Oprane koprive dajte v lonec, jih prelijte z vrelo vodo in pustite vreti približno pol minute. Nato jih sperite s hladno vodo, osušite in grobo sesekljajte.

3. Pečene žemlje ohladite, dajte v skledo, prelijte z juho in premešajte. Pustite, da se namočijo.

4. Beljake stepite v čvrst sneg. Prekajeno meso narežite na kocke. Dodajte rumenjake, meso, koprive, nariban muškatni orešček in zdrobljen česen. Začinite s soljo in poprom ter temeljito premešajte. Na koncu v zmes vmešajte sneg iz jajčnega beljaka.

5. Obložite pekač z rezinami slanine tako, da segajo čez rob. Nato razporedite nadev in čezenj zložite prekrivajoče se rezine slanine. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 60 minut. Pečen nadev pustite, da se ohladi, ga previdno vzemite iz pekača in narežite na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.