Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Pregrešni keto rjavčki


revija Bodi zdrava
3. 11. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pri ketonskem načinu prehranjevanja je bistvenega pomena izogibanje hrani, ki je bogata s sladkorjem in škrobom. Danes imamo za vas recept za okusno sladico.

Pregrešni keto rjavčki-profimedia-0444064625.jpg
Profimedia
Pregrešni keto rjavčki

Recept za slastne keto rjavčke

Sestavine za 12 kosov:

200 g čokolade z vsaj 85 % kakava

150 g eritritola v prahu

130 g masla

60 g mandljevega mleka

40 g kakava v prahu

3 jajca

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C. Nad vodno kopeljo v skledi razpustite čokolado in maslo. Mešajte, da se spojita. Skleda se ne sme dotikati vrele vode. Eritritol v prahu stresite na sito in ga presejte v stopljeno čokoladno-masleno mešanico. Postavite za 10 minut na stran. V drugi skledi zmešajte mandljevo moko in kakav. V nekoliko ohlajeno čokolado z metlico vmešajte jajca, nato primešajte še mandlje s kakavom. Ne mešajte predolgo, a pazite, da v masi ne ostanejo grudice. Maso vlijte v plitek pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 20 minut. Po kakih 16 minutah preverite, ali niso zažgani, saj se pečice med seboj razlikujejo. V pecivo potisnite zobotrebec; če na njem ni ostankov testa, je rjavček pečen. Ohlajeno pecivo razrežite na poljubne koščke in postrezite z jagodami ali nesladkano stepeno smetano.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.