Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Pregrešni keto rjavčki


revija Bodi zdrava
3. 11. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pri ketonskem načinu prehranjevanja je bistvenega pomena izogibanje hrani, ki je bogata s sladkorjem in škrobom. Danes imamo za vas recept za okusno sladico.

Pregrešni keto rjavčki-profimedia-0444064625.jpg
Profimedia
Pregrešni keto rjavčki

Recept za slastne keto rjavčke

Sestavine za 12 kosov:

200 g čokolade z vsaj 85 % kakava

150 g eritritola v prahu

130 g masla

60 g mandljevega mleka

40 g kakava v prahu

3 jajca

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C. Nad vodno kopeljo v skledi razpustite čokolado in maslo. Mešajte, da se spojita. Skleda se ne sme dotikati vrele vode. Eritritol v prahu stresite na sito in ga presejte v stopljeno čokoladno-masleno mešanico. Postavite za 10 minut na stran. V drugi skledi zmešajte mandljevo moko in kakav. V nekoliko ohlajeno čokolado z metlico vmešajte jajca, nato primešajte še mandlje s kakavom. Ne mešajte predolgo, a pazite, da v masi ne ostanejo grudice. Maso vlijte v plitek pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 20 minut. Po kakih 16 minutah preverite, ali niso zažgani, saj se pečice med seboj razlikujejo. V pecivo potisnite zobotrebec; če na njem ni ostankov testa, je rjavček pečen. Ohlajeno pecivo razrežite na poljubne koščke in postrezite z jagodami ali nesladkano stepeno smetano.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.