© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Polnjeni krofi po Rettigu


Revija Liza Maja
27. 2. 2022, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse, ki se želite posladkati z malce drugačnimi krofi ...

Polnjeni krofi po Rettigu.jpg
Profimedia
Polnjeni krofi po Rettigu.j

Sestavine: 

250 ml smetane

125 g masla

125 moke

7 jajc
Za kremo:

200 ml smetane

50 g vaniljevega sladkorja

##IMAGE-1330170##



Priprava:

1. Smetano zavremo do tretjine, nato dodamo maslo in moko. Oblikujemo gosto kašo, ki jo mešamo toliko časa, da se neha lepiti na ponev. Počakamo, da se malo ohladi, nato vmešamo rumenjake in sneg iz beljakov.


2. Na pekač s polnilno vrečko ali žlico naredimo majhne krofe. Pečemo jih v pečici na 180 °C približno 20 minut.


3. Smetano in sladkor stepemo v gosto kremo. Še tople krofe povaljamo v sladkor v prahu. Ko se ohladijo, jih prerežemo na pol in napolnimo s kremo.

4. Postrežemo s sladkanimi jagodami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.