Recept: Pijane hruške s čokolado
njena.si
28. 10. 2022, 14.00
Ste za sadno-čokoladno sladico? Ob koncu tedna vam bo morda prijal posladek, ki ga bomo obogatili z vinsko kapljico ...

Andrej Križ
Kaj potrebujemo za pripravo sladice?
Za pripravo (za 6 oseb) potrebujemo 6 velikih zrelih in čvrstih hrušk, 200 g dobre temne čokolade, 100 g sladkorja, 50 g masla, 1,5 dl suhega belega vina.

Dreamstime
Postopek priprave po korakih
- Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo.
- V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo.
- Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrite jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste.
- Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom.
- Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo.
- Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo.
- Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se