Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pijane hruške s čokolado


njena.si
28. 10. 2022, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za sadno-čokoladno sladico? Ob koncu tedna vam bo morda prijal posladek, ki ga bomo obogatili z vinsko kapljico ...

Hruške s čokolado
Andrej Križ
Hruške s čokolado

Kaj potrebujemo za pripravo sladice?

Za pripravo (za 6 oseb) potrebujemo 6 velikih zrelih in čvrstih hrušk, 200 g dobre temne čokolade, 100 g sladkorja, 50 g masla, 1,5 dl suhega belega vina.

hruške v rdečem vinu.jpg
Dreamstime
hruške v rdečem vinu.jpg

Postopek priprave po korakih

  1. Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo.
  2. V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo.
  3. Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrite jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste.
  4. Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom.
  5. Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo.
  6. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo.
  7. Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.