Recept: Pica iz bučk in cvetače
Namesto klasičnega testa, pekač obložite s posebno maso iz bučk, cvetače, jajc in sira.

Kaj potrebujemo?
- 1 žlica olivnega olja
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, sesekljana
- 400 g konzerviranih olupljenih paradižnikov
- sol,
- sveže mlet črni poper
- približno 1 žlička sladkorja
- 1/2 žlice rdečega vinskega kisa
- 2 srednji bučki
- 200 g kuhane cvetače
- 2 jajci
- 100 g naribanega trdega sira
- sol,
- poper
- 100 g češnjevega paradižnika
- 200 g naribane mocarele
- bazilika za serviranje
##IMAGE-1318058##
Postopek priprave
1. V manjši ponvi na segretem olju počasi prepražimo čebulo, dodamo česen in prepražimo. Zalijemo s paradižnikom in pustimo vreti približno 20 minut. Zmešamo omako, dodamo sol, poper, začinimo s sladkorjem in kisom ter kuhamo, dokler ni gosto.
2. Bučke operemo in naribamo. Dodamo žličko soli, premešamo in odcedimo. Kuhano cvetačo zmeljemo do gladkega in zmešamo z bučkami. Dodamo jajci, sir, poper in dobro premešamo.
3. Dobljeno maso enakomerno razporedimo v model za pico ali v pekač in pečemo na 200 °C približno 20 minut.
4. Nato testo premažemo s tanko plastjo paradižnikove omake, potresemo z mocarelo in obložimo z rezinami paradižnika. Pečemo pri enaki temperaturi približno 15 minut. Pečeno pico okrasimo z baziliko in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se