Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pečeni brancin s koromačem


Lara Jelen / revija Jana
5. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za izvrstno kosilo, ki bo navdušilo ljubitelje rib in vse tiste, ki radi jed popestrite tudi s kakšno drugačno sestavino.

kuhinja LI1238875@fish_25536.jpg
revija Jana
Pečeni brancin s koromačem

ČAS PRIPRAVE: 45 min

KOLIČINA: za 2 osebi

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

·         2 majhna brancina (oluskana in očiščena)

·         1 koromač

·         1 limona

·         pest bazilikinih listov

·         peščica črnih oliv

·         1 žlica oljčnega olja

·         sol

##IMAGE-1448489##

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko na grobo natrgamo. Ribi posolimo ter nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.

2. Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.

NAMIG: Koromač, ki ga imenujejo tudi janež ali gomoljasti komarček, je rastlina, ki se v kulinariki uporablja cela, predvsem pa odebeljeni spodnji del stebla z belimi debelimi čebulastimi listi.

Objavljeno  v reviji Jana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.