Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pečeni brancin s koromačem


Lara Jelen / revija Jana
5. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za izvrstno kosilo, ki bo navdušilo ljubitelje rib in vse tiste, ki radi jed popestrite tudi s kakšno drugačno sestavino.

kuhinja LI1238875@fish_25536.jpg
revija Jana
Pečeni brancin s koromačem

ČAS PRIPRAVE: 45 min

KOLIČINA: za 2 osebi

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

·         2 majhna brancina (oluskana in očiščena)

·         1 koromač

·         1 limona

·         pest bazilikinih listov

·         peščica črnih oliv

·         1 žlica oljčnega olja

·         sol

##IMAGE-1448489##

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko na grobo natrgamo. Ribi posolimo ter nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.

2. Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.

NAMIG: Koromač, ki ga imenujejo tudi janež ali gomoljasti komarček, je rastlina, ki se v kulinariki uporablja cela, predvsem pa odebeljeni spodnji del stebla z belimi debelimi čebulastimi listi.

Objavljeno  v reviji Jana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.