© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Paradižnikova juha s cimetom in kislo smetano


Revija Liza Maja
8. 8. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste si že kdaj pripravili takšno kombinacijo? Poskusite nekaj novega ...

paradižnikova juha
Dreamstime
Pripravite si paradižnikovo juho.

Sestavine za 4 jušne krožnike:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica navadne moke
  • 2 pločevinki (800 g) narezanih olupljenih paradižnikov
  • sol
  • mleti črni poper
  • ščepec mletega cimeta
  • trsni sladkor po okusu
  • približno 100 g kisle smetane
  • olivno olje za pokapanje
  • sveži listi bazilike za okras
    paradižnikova juha.jpg
    profimedia
    paradižnikova juha

Postopek priprave:

1. V loncu segrejemo maslo, dodamo moko in pripravimo podmet. Prelijemo s paradižnikom in dodamo približno 600 ml vode.

2. Kuhamo deset minut na majhnem ognju. Nato juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom, mletim cimetom in trsnim sladkorjem.

3. Juho razdelimo v sklede, okrasimo z žlico kisle smetane, rahlo pokapamo z olivnim oljem in potresemo s svežimi listi bazilike. Lahko postrežemo s hrustljavo popečenimi rezinami bagete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.