Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Paradižnikova juha s cimetom in kislo smetano


Revija Liza Maja
8. 8. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste si že kdaj pripravili takšno kombinacijo? Poskusite nekaj novega ...

paradižnikova juha
Dreamstime
Pripravite si paradižnikovo juho.

Sestavine za 4 jušne krožnike:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica navadne moke
  • 2 pločevinki (800 g) narezanih olupljenih paradižnikov
  • sol
  • mleti črni poper
  • ščepec mletega cimeta
  • trsni sladkor po okusu
  • približno 100 g kisle smetane
  • olivno olje za pokapanje
  • sveži listi bazilike za okras
    paradižnikova juha.jpg
    profimedia
    paradižnikova juha

Postopek priprave:

1. V loncu segrejemo maslo, dodamo moko in pripravimo podmet. Prelijemo s paradižnikom in dodamo približno 600 ml vode.

2. Kuhamo deset minut na majhnem ognju. Nato juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom, mletim cimetom in trsnim sladkorjem.

3. Juho razdelimo v sklede, okrasimo z žlico kisle smetane, rahlo pokapamo z olivnim oljem in potresemo s svežimi listi bazilike. Lahko postrežemo s hrustljavo popečenimi rezinami bagete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.