Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Mediteranska salsa omaka


Revija Liza Maja
2. 7. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za pripravo slastne mediteranske omake boste potrebovali 45 minut.

profimedia-0480504101-2.jpg
Profimedia
Paradižnik

Sestavine za 5 kozarcev (približno 200 ml):


400 g rumene paprike
700 g paradižnika
100 g črnih oliv brez koščic
25 ml olivnega olja
100 ml belega kisa
200 g sladkorja
mlet črni poper
1/2 žličke soli
1 žlička škroba
1/2 vrečke mešanice  za konzerviranje zelenjave

mediteranska salsa.jpg
Profimedia
mediteranska salsa

Priprava

1. Papriko in paradižnik narežemo na majhne kocke.  Olive narežemo na kolobarje.

2. V loncu segrejemo olivno olje, dodamo papriko  in dušimo do mehkega. Nato dodamo paradižnik,  olive, kis, sladkor, poper, sol, škrob in mešanico za  konzerviranje.

3. Kuhamo 5-8 minut. S kuhano mešanico napolnimo  čiste kozarce in zapremo pokrove. Obrnemo jih  na glavo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.  Mediteransko salso lahko postrežemo na primer s  tortilja čipsom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.