© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Mediteranska salsa omaka


Revija Liza Maja
2. 7. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za pripravo slastne mediteranske omake boste potrebovali 45 minut.

profimedia-0480504101-2.jpg
Profimedia
Paradižnik

Sestavine za 5 kozarcev (približno 200 ml):


400 g rumene paprike
700 g paradižnika
100 g črnih oliv brez koščic
25 ml olivnega olja
100 ml belega kisa
200 g sladkorja
mlet črni poper
1/2 žličke soli
1 žlička škroba
1/2 vrečke mešanice  za konzerviranje zelenjave

mediteranska salsa.jpg
Profimedia
mediteranska salsa

Priprava

1. Papriko in paradižnik narežemo na majhne kocke.  Olive narežemo na kolobarje.

2. V loncu segrejemo olivno olje, dodamo papriko  in dušimo do mehkega. Nato dodamo paradižnik,  olive, kis, sladkor, poper, sol, škrob in mešanico za  konzerviranje.

3. Kuhamo 5-8 minut. S kuhano mešanico napolnimo  čiste kozarce in zapremo pokrove. Obrnemo jih  na glavo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.  Mediteransko salso lahko postrežemo na primer s  tortilja čipsom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.